Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

De 2 Øer med slæbeanker

KBL kapsejladsen, De 2 Øer, går fra Kaløvig til Hjelm og rundt om Tunø og tilbage – i alt 52 sømil natsejlads med respitstart – hvilket vil sige at hurtigste båd starter sidst, så vi startede over 2 timer efter første båd. Flicka III har vundet dette traditionsrige løb 2 gange og var sidste år bedste KBL båd, så der var meget, der skulle forsvares. Kun Skipper og Kasper havde mulighed for at sejle, og vejrudsigten lovede 10-15 m/s fra Vest, så vi ville komme på arbejde. Da vi kun var 2 mand havde vi gjort genakeren klar på fordækket, men det var kuling, så den komme ikke op. Da vi rundede Hjelm havde vi hentet hele feltet på nær en båd, som vi dog havde kontakt til. Lidt syd for Hjelm føltes det, som om vi var gået på grund, men sagen var , at vi havde tabt genakeren i vandet ved bomningen, og den agerede nu undersøisk faldskærm som et kæmpe slæbeanker. Vi kunne ikke bjærge den, da den havde sat sig fast på torpedokølen. Vi kappede fald og skøder og forventede ikke at se den mere. Vi sejlede herefter slet ikke optimalt og efter Tunø var det så lyst, at vi kunne se, at genaker sammen med tasken stadig var på slæb. Vi kom i mål ca. 20 min efter de 2 første både, selv om vi havde haft et kæmpe slæbeanker efter båden siden Hjelm, 2/3 del af turen. Det viste sig, at den var revet i 6 stykker og står ikke til at redde.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: