Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Æbelø – Odense

Onsdag den 19-7-17. Solskin og enkelte skyer, 2-8 m/s NØ-SØ. 19 sm.

At ligge for anker giver dejlige vuggende bevægelser at sove med. Man vågner op til et sommermorgenlys med udsigt til et paradis. Morgenmad i cockpit med den solbeskinnede kyst i baggrunden med slanke bøgetræer, hvor nogle stammer står helt nede i vandkanten. Æbelø bliver svær at overgå. (PS: der er hjemmeplukkede rysteribs, der ligger på yoghurten)

Vinden var svag fra NØ og indeholdt ikke megen vindenergi, så den 3-cylindrede trak os forbi Flyvesandet på vej mod Odense Fjord. Senere øgede vinden lidt og vi kunne sætte sejl og gled stille og afslappet ned mode Enebær Odde med 3-4 knob. Vi ønskede at entre den lange halvø på Fjordens vestside fra sydsiden, hvor der ligger et par fortøjningsbøjer.

Men netop som vi gik igennem Gabet med Enebærodde Fyr om styrbord, gik vinden i SØ og øgede til 7-9 m/s, så Fruen ønskede ikke at deltage i gummibådsturen ind på stranden i de ivrige bølger. Vi havde ellers fortøjet ved en DS bøje, og selv en dejlig frokost kunne ikke formilde gasten. Så vi fortsatte længere ind i Odense Fjord mod Vigelsø, hvor vi håbede at kunne finde en læ vig at ankre op i.

Det lykkedes at finde et sted tæt på land, i rimelig læ og uden den strøm, der kan drille i den smalle Fjord. Gummibåden bragte os sikkert i land og vi gik en rundtur på den fredede ø, der er under genopretning efter intensiv dyrkning helt frem til 1990. Skovfluer, sommervarme og klæg drillede og naturoplevelsen overgik ikke Æbelø, men vi kan sætte flueben ved den ø.

Vel tilbage på Flicka III holdt vi det pitstop, der ellers var planlagt på Vigelsø, for på båden luftede det passende. Det smukke sommervejr fortsatte, og det gjorde vi også videre ind i Fjorden, der snart blev til en kanal med stenkastninger på begge breder, men med spændende scenerier å begge sider.

dav

Vores nye Havnelods havde ikke information om, at Odense har bygget en ny ring 02 bro, Odin s Bro, tværs over kanalen uden at spørge os. Det viste sig heldigvis, at det var en svingbro, men med langt mellem åbnetiderne. Vi var dog heldige, at der kun var en lille time til næste åbning. Herefter var der stadig 4 sømil til den gamle havn, som vi havde planlagt at ligge i, tættes mulig på centrum. Her fandt vi en pæleplads ved siden af en gammel plimsoller, der ikke havde fået en kærlig hånd i mange år. Inde i Gammel Havn ligger man midt mellem kornsiloer, nye boligsiloer, ungdomsboliger, havnebad, beach volley, kontorhuse, skrothandel osv. Meget autentisk og typisk for mange danske havne, der er under transformation.

dig

På den anden side af havnebassinet ligger et vellykket nyt bygningskompleks, Nordatlantisk Hus, der bl.a. rummer en restaurant. Her fik vi glimrende sommer tapas og Syditaliensk Rødvin og med Fruen iført sin nye Bogense bluse.

På kajkanten var der en skræmmende god skulptur – Unbearable – en isbjørn spiddet af en olierørledning – et meget sigende indlæg i klimadebatten. Nabosiloen er bemalet med giga store fiskemotiver – også flot!

dav

Morgendagens vejrudsigt lyder på byger og rigelig med vind, så der er dømt kulturoplevelser i Danmarks 3. største by inden vi fredag sejler ud til Korshavn på Fynshoved, hvor vi vil fejre Førstegastens fødselsdag.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: