Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Odense – Korshavn

Fredag den 21-7-17. Skyet og sol, 2-6 m/s V. 21 sm.

Heldigvis havde hverken YR eller DMI ret i deres vejrudsigt. Vejret viste sig at blive fremragende godt – skyet, men med masser af sol og let vind. Perfekt til vores udflugt til Enebærodde og Korshavn.

Vi valgte ikke at nå de tidlige broåbninger, men nød vores morgen i havnen, og kom igennem Odins Bro kl 11:00. Kanalsejlads ud mod Lindø og Gabet i magsvejr. Ved Vigelsø satte vi sejl og udnyttede vinden 4 – 6 m/s op til Enebær Odde, men modstrømmen reducerede farten.

Ved Enebærodde kastede vi anker forholdsvis tæt på odden, så turen med Venus Med Numsen blev så kort som muligt. Solen tittede ned gennem skyerne og varmede vores hjerter. Vel i land på stranden bevægede vi os ud mod fyret. Efter 50 meter var Kirsten ikke imponeret over plantediversiteten, men Skipper lavede mandtal af blomstrende vilde blomster og så var alt straks bedre.

Resterne af et dige egnede sig glimrende til gåsegangsvandring op langs nordkysten, hvor strand- og skovfluer irriterede os lidt, men en smuk gåtur blev det. Inden vi gik tværs over halvøen holdt vi pitstop siddende på et vindfældet træ helt nede på stranden.

Fluerne blev endnu mere kærlige på vej gennem skov og krat på tværs af øen, så det var en lise at nå sydkysten igen med lidt let brise til at blæse insekterne væk, men det fortæller blot at det var en varm sommerdag modsat det, der var forudsagt af meteorologerne. Gad vide om de er sponseret af Spies Rejser?

Halvøens Galloway kvæg foretager naturpleje og lader sig afsvale i havet. Det er underligt at se en kalv ligge og vride og sole sig i strandsandet som en anden teenager, mens moderkoen står i vand til bugen uden i vandet. Enebærodde er bestemt et besøg værd og det er nemmere fra søsiden en den 6 km lange gåtur fra fastlandet.

Sejlturen op til Korshavn blev ”underholdt” af korrespondance på VHF radioen. En hvid tysk 30 fods sejlbåd var gået på grund ved Asnæs og søgte assistance. Flere både melde sig for at hjælpe og der var ingen meldinger om, at det ikke lykkedes.

Solen blev endnu mere intens oppe ved naturhavnen, Korshavn, syd for Fynshoved. Her fandt vi en fin pæleplads ved Odense Sejlklubs Korshavnsbro og fik fortøjet med stævnen mod SØ, så vi ville få læ i Cockpit i morgen, når vinden går om i SØ. Herlig naturhavnsstemning med den varme aftensol, og den der særlige følelse af ”Du danske sommer jeg elsker dig”

En dejlig stemning med glade sejlere og deres børn og bedsteforældre. Krabberace var der også til ungerne og tysk Granny, der fiskede med sit barnebarn.

Medens Førstegasten researchede i land, var Skipper, Hovmester og flikkede en pastaret sammen. Røget laks med grønne peberkorn, hvidløgspebber, lidt fløde, olivenolie og pasta. Gastens appetit var ikke blevet ringere, da hun returnerede, så alt forvandt som dug for solen. Spisebordet blev prydet med vilde blomster fra hendes gåtur, som hun berettigede dejlig meget fra.

Da der var gjort rent bord, blev Skipper heldigvis slæbt med på bjergvandring på ryggen af åsen, der løber fra Korshavns Lagunen og ud til tangen, der forbinder Fynshoved med Fyn. Sikke nogle kig, der var gennem slåenkrat. Ude på nordkanten var der en bænk og en storslået udsigt ud over Fynshoved og indsøerne bag. Enestående solnedgang, fugleliv, rødvin, merianblomster, stor og liden blåhat og Ryler der lavede fly-bye over os.

 

På stranden på tilbageturen stod imponerende standkålskolonier og strandbeder i store puder i blomst. Tilbage ved broen var der opstillet en guldramme på et stativ, som var motivet for et billede af Sigurd Swane. Frit tilgængeligt til fotosessions og Instagram.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: