Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nyborg

Tirsdag den 24-7-17. Skyet og regn, 6-9 m/s NØ. 0 sm.

I dag var vejrudsigterne enige om, at det ville blive gråvejr med regn. Det kom desværre til at holde stik, så det var på sin vis acceptabelt til en bytur og seværdigheder.

Besætningen fik derfor sovet igennem og morgenbordet tog sin tid, for vi skulle jo sikre os at der var åbent, når vi kom. Vi udnyttede ventetiden til at lave en opgørelse, der viser at vi indtil videre har besøgt 53 småøer og holme såvel ubeboede som beboede. Mange øer har ikke sejlbådsegnet havn, så der har vi benyttet os af gummibåden. Kun ganske å af de beboede øer har vores besøg til gode. Det er vi da ikke utilfredse med, hver ø har været en ny spændende oplevelse, der tydeliggør den forskellighed, der er i kultur og landskab.

Mens det var lidt tørvejr kiggede vi på butikker i centrum og et par indkøb blev det også til – et par T-shirts og bogen, Alt Forladt med beretninger fra 20 ubeboede danske øer. Vi var også heldige at komme ind og se den fine domkirke, bygget i munkesten. Den skriver sig tilbage til Margrethe den I. Kirsten samler i øvrigt mange frø, når vi er på tur. I år sorteres de i små kuverter, som hun har fået af Sidsel.

Vi nåede netop Slottet, da det begyndte at regne, så vi kunne se udstillingerne i tørvejr. Gårdrum og bygninger gennemgår i øvrigt en bekostelig ombygning og revitalisering efter en international konkurrence, som Cubo vandt. Hele gårdspladsen og omgivelserne er gravet op af arkæologerne, da man her kan finde Danmarks historie fra ca 1200 til 1550. Nyborg var i en del af den periode Danmarks Kongeby og derfor blev Slottet bygget som et stort borganlæg med bastioner, voldgrave og volde, så kongen kunne forsvares.

På vej til Slottet genfandt vi Nyborgs fantastiske fine lille bibliotek, der ligger mellem rådhuspladsen og voldgraven. Bygningen er tegnet af Erik Møller (nu KPF) og Mogens lassen. Wegner har tegnet smukt inventar inkl biblioteksreoler. Heldigvis er bygningen fredet, men stadig meget velfungerende.

Frokost blev indtaget i den Blå Café, der viste sig at være et socialøkonomisk projekt. En oplevelse i sig selv, hvor vi fik tre hjemmelavede frikadeller med lun rødkål og rugbrød for 20 kr. J Vi kunne ikke få alkoholiske drikke, så det hele var herlig asketisk.

Således godt rustet gik vi i silende regn til Borgmestergården. Det er et egnsmuseum indrettet i den gamle fredede Borgmestergård. Jeg behøver næppe fortælle, at Kirsten var meget begejstret. Regnen silede fortsat ned og vi tog os en lille pause i køkkenet indtil det stilnede lidt af. På vej tilbage til båden kom Gasten i tanke om at hun trængte til at klippes, så en lokal frisør lagde straks saks til. Resultatet var ikke ringere end normalt.

Efter at have bunkret lidt fornødenheder i den nærliggende Netto blev aftensmaden, hjemmelavet kartoffelsalat med nye ærter m.m., indtaget på båden. I mellemtiden var det igen blevet opholdsvejr og på Charlottes opfordring gik vi tur på det store voldanlæg, som både er smukt og imponerende. Vi blev samtidig ufrivilligt vidne til lydsiden på Voldspillenes musicaludgave af Grease.

På vej tilbage skulle vi have stillet vores nysgerrighed, da et microdestilleri netop er åbnet. Det ligger i de gamle DSB værksteder, der er smukt restaureret til formålet. Det åbner først i morgen, men man kunne se meget udefra og ind af vinduerne. Vi bliver i øvrigt i Nyborg i nat og afventer bedre vejr i morgen eftermiddag.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: