Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Korshavn og Kerteminde

Søndag den 23-7-17. Skyet med byger og sol, 6-14 m/s SØ-SV. 0 sm.

Vejrudsigten havde lovet kuling med risiko for skybrud, så vi valgte at ligge over en ekstra dag i Korshavn. Christel og Niels sov i en feriebolig nord for Kerteminde og kom med morgenbrød til fælles morgenbord på Flicka med det fulde udtræk. Tæske hyggeligt, selvom Sydøstenvinden hylede i stagene og de blygrå byger var på vej ind over. Illustrationen nedenfor viser i øvrigt de skure, som kunstnerfamilien Syberg med barnepige og 7 børn tilbragte sommeren i ved Korshavn.

Vi havde planlagt en landkrabbetur til Ladbyskibet og Johannes Larsen Museet i Kerteminde, seværdigheder, som egnede sig til blæsende bygevejr. Køreturen sydover Hindsholm er så smuk i et bakket fynsk sommerlandskab med bølgende kornmarker, Storebælt med hajtænder, vejboder med søde kirsebær (moreller), velholdte huse og gårde og bugtende landevej.

Ved Kertinge Nor, sydvest for Kerteminde ligger museet for Ladbyskibet, nu med det mere moderne navn, Vikingemuseet? Museet er delt i tre dele. Et besøgscenter, hvor man informerer om Ladbyskibet, dets tid og område, selve Ladbyskibet og en lille havn med en sejlklar kopi af selve det 24 m lange vikingeskib.

Vi valgte først at gå de 500 m ned til Noret for at se selve Ladbyskibet inden uvejret kom. Skibet ligger inde i den høj, præcis der hvor det blev fundet og udgravet i 30-erne. Det er det eneste Vikingeskib, der stadig ligger, hvor det blev udgravet. Det er noget ganske særligt, at gå ind i højen og se det originale fund i dæmpet belysning. Vikingeskibet er en kongegrav for Ladbykongen, hans bedste ejendele, hunde og heste samt rigdomme og mad. Et kæmpe offer at give guderne, når man tænker på hvor stor rigdom sådant et stort vikingeskib repræsenterer.

Neden for Gravhøjen har man lavet en lille havn med et udsnit af en Vikingelandsby inklusive en smedje. Rigtig fint og stemningsfuldt. Her skulle selve det sejldygtige museums-kopi-skib have ligget, men det var sejlet ind til Kerteminde i anledning af Kirsebærfestivalen. Men det så vi så, da vi kom tilbage til Kerteminde. Rigtig flot skiv, der både kan roes og sejles med sejl.

Besøgsafdelingen så vi til sidst, hvor der også er en kopi af skibet, men som modelskib i fuld størrelse. Meget livagtigt og fint skildret. Vi blev dog noget distraheret, da brandbiler drønede ind på gårdspladsen og brandmænd i fuld ornat dukkede op i museet, og dette uden at vi gæster havde fået en alarm eller var blevet evakueret. Heldigvis var det falsk alarm, men det afslørede utilstrækkelig beredskabsplan og manglende instruktion af personale.

På Møllebakken i Kerteminde ligger Johannes Larsen Museet, et af vores yndlingsmuseer. Vi har heldigvis ikke tal på, hvor tit vi har besøgt det, men vi glædes stadig over at gense selve haven og husene. Der er også altid en særudstilling, der også beriger besøget. I år kaldes den Haven Ved Havet, hvor temaet er haven på Møllebakken, men også Fritz Sybergs Have ved Pilegården, som også lå i Kerteminde indtil 1955, da den brændte. Familien Syberg og Larsen var gode venner og havde megen interaktion.

Besøget sluttede i Havehuset, hvor en let frokost blev indtaget mens regnbygerne kom høvlende fra SØ. Røget laks med rygeost creme, skyllet ned med lokale ølbryg, der ikke imponerede, men var bedre end postevand. Gift butikken fristede os ikke over evne. Vi havde i stedet stor fornøjelse af at se den nys etablerede køkkenhave, som ligger bag møllen.

Næste seværdighed for Skipper var SuperBrugsen i Kerteminde og Fjord Og Bælt Museet for den øvrige del af besætningen. Efter sigende havde Hovmesteren størst udbytte af besøgene. Tilbage på Fynshoved hyggede vi os om læ, mens byger og kraftige vindstød rev i båden. Men pludselig lagde vinden sig og der kom opklaring fra vest. Solen brød igennem og strømmede ned i kahytten, hvor kokken var begyndt på at forædle dele af indkøbsposernes indhold. Solskinnet blev endda så godt, at vi kunne sidde i Cockpit og nyde skinkemignon i Østerhatte og tomatsovs garneret med nye kartofler fra en af vejboderne. Italiensk Rosévin fik det til at glide ned.

Dagen blev afsluttet med fotosession på stranden ved en af guldrammerne.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: