Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Svendborg – Rudkøbing

Fredag den 27-7-17. Sol – byger – sol, 7-16 m/s SV. 9 sm.

Rune havde inviteret på brunch på Rantzausmindevej og hentede os på båden. Vi havde et par meget hyggelige timer og nød både snakken, huset og udsigten.

Tilbage på båden var det stadig solskin, men vi kunne ane de grå byger på vej ind fra sydvest, så vi ventede med at sejle til Rudkøbing til bygerne var ovre ved 2-3 tiden. Når man sejler, gør man klogt i at indrette sig efter vejr og vind, og tilpasse planerne efter forholdene og ikke omvendt.

Vi udnyttede tiden til spadsereture på havnen og i byen mellem bygerne, og vi iagttog med glæde det spændende havneliv med boder, færger, caféer, træskibe og lystsejlere.

Efter frokost kastede vi los og gik for motor de kun 9 sømil til Rudkøbing i solskin og rigelig med vind fra sydvest. Turen gik forbi Turø og Tåsinge med Valdemar Slot liggende majestætisk i skovbrynet ud til det havet.

I Rudkøbing gik vi ind i den gamle hav vest for marinaen. Havnen var fyldt ned motorbåde og enkelte sejlbåde, for det er i denne uge, at det er Langelandsfestival. Vi fandt dog en plads uden på en bred gammel norsk notbåd fra 1938. Den var under langsommelig restaurering, udført af en “skæv” og flink finne, der har været i Danmark i 15 år.

Vinden øgede yderligere til 12-16 m/s, så vi var glade for at være i tryg havn. Solen havde dog fået magten og lyste alt op, så det så indbydende ud. Vi lod os friste til en længere bygåtur, hvor vi fandt mange levende huse og butikker. Byen vrimlede med festivaldeltagere og turister, og viste sig fra den gode side. Langeland er jo ellers kendt for at være udkant, men alt var i overraskende god stand med sans for kulturarv og bymiljø, hatten af for det.

Tilbage på Flicka III spiste vi røget laks og nye kartofler med rygeost creme. Vi sad i læ i cockpit og nød solen, udsigten til resten af Vesthavnen, hvor de festende motorbåde heldigvis lå i den modsatte ende. Vi blev beriget med en meget flot regnbue.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: