Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Augustenborg – Sønderborg – Vemming Bund

Søndag den 12. juli 2015, 15 sømil, Solskin og skyet, 16-20 grader, 4 – 8 m/s V.

I dag er det Charlottes Fødselsdag….. Vi var tidligt oppe, da Charlotte havde inviteret til Brunch inde i Sønderborg, og hun ventede 15 gæster, så det var praktisk, at hun var der, inden de kom. Den faste besætning havde lokket Christel og Niels til at hente sig i Passaten. Charlotte havde fået den glimrende idé at invitere alle til brunch, byrundvisning og Ringriderfest, så vi indtog meget beskedent morgenmåltid.

På Brøggeriet i Sønderborg var der en overdådigt tag selv Brunch, hvilket var god styrkelse inden den planlagte bytur med guide. Efter at have været vidne til Ringrideroptoget med tattoo m.m., blev vi vist rundt i Sønderborgs gamle bymidte af Eigil, en glimrende lokal fortæller. Han krydrede kulturel information med passende anekdoter, hvilket fik forholdsvis ligegyldige faktuelle emner til at blive nærværende. Andre må ved passende lejlighed gentage de gode historier, som han bestemt ikke gjorde ringere. Vi sluttede på Ringriderpladsen, hvor den årlige traditionsrige Ringriderfest, blev afholdt med ringriderturnering, ringriderpølser, ringriderøl og tivoli med i alt 40.000 deltagere. Det siges, at det ofte er en kvinde, der bliver ringriderkonge, for de er bedre til at forberede sig og koncentrere sig uden indtagelse af for mange ringriderøl. Det var for øvrigt først i 1974, at der blev åbnet op for, at kvinder kunne vinde turneringen.

Det var fascinerende at se turneringen, så velorganiseret det foregik med 485 ekvipager på 21 baner. Man starter med at lansere en ring med 22 mm hul, og herefter går man ned i hulstørrelse, indtil fårene er skilt fra bukkene med ring med et hul på kun 5 mm. Det var en stor oplevelse at se, hvordan ung som gammel koncentreret galopperede hen mod ringen og med lansen spiddede ringen, og stolt runderede og red tilbage til sin plads i rækken af ventende ekvipager. Efter 12 gennemridt var der pause og alle hestene blev samlet i nogle store rundkredse af nogle hestehviskere, der hver kunne styre ca. 40 heste i rundkreds, og blot med et bestemt ryk i linen kunne give den rigtige besked til de mest opsætsige heste i ”klassen”. Det var en stor oplevelse, som vi vil huske tilbage på, som en helt speciel egnstypisk subkultur, der optager og glæder mange sønderjyder i alle aldre. Vi sluttede fødselsdagsarrangementet af på ”Propperiet” ved havnen, hvor der blev serveret kaffe og kage, som en god sønderjysk afslutning på en rigtig god dag med oplevelser, som vi aldrig selv ville have opsøgt – tak for det Charlotte.

Kirsten ville absolut vise Christel og Niels, hvor fint Augustenborg og parken var blevet restaureret. Så efter et, for Skipper, lidet flatterende besøg i Elgiganten (køb af ny ”sut”), gik vi endnu engang tur i det geometriske slotsanlæg og den smukke park, der er anlagt i engelsk stil med store gamle solitære træer på et tæppe af velplejet græsplæne. Selv den tidligere omtalte skulpturpark fik et nyt besøg.

Efter at landkrabberne var taget tilbage til Skæring, gjorde vi klart skib og kastede los, for at ”spise” nogle sømil mod Flensborg. Vi krydsede op nord om halvøen, der huser Sønderborgs lufthavn, og vi kunne glide ned igennem det smalle og meget smukke Alssund. Vi nåede Chr. Den X bro, der åbnede sin klap kl 20:00. Efter Dieseltankning på “Den Kristne Side” sejlede vi syd om Dybbøl Skanse direkte mod Broager Kirkes tvillingetårne og ind i Vemming Bund, hvor vi kunne kaste anker i læ af Broager Land for vestenvinden. Her sluttede en rigtig fin dag med mange oplevelser, og den sidste flaske rødvin til danske priser.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: