Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Længes efter Langør

Langør Søndag 21-07-13 – Sol, 22-28 grader, 4-7 m/s VNV, 35 sm.

Julie og Kirsten skulle afmønstre og Sidsel påmønstre. Sidsel skulle sejle med til Aarhus, hvor Skipper havde en aftale med nogle kinesere, der skulle se plejehjem i Ebeltoft og Grenå. Sidsel fik lov at bestemme ruten, der kom til at gå til Danmarks smukkeste havn, Langør. (Til Kirstens store misundelse)

Der var dømt oprydning og pakning af bøger, gaver, tøj, bøger, effekter og uundværlige indkøb så båden kunne være lettere og nemmere til hjemsejladsen, når de kom over i C1-eren, som Kasper og Sidsel havde medbragt. K2 og Jan kom til morgenmad, som skibskokken stod for. Yoghurt med hjemmelavet marmelade af vilde brombær fra Fejø, røræg, croissanter fra Lidle, assorterede rundstykker fra Kerteminde konditori med diverse oste, kaffe, the og ufiltreret fynsk æblejuice. Diverse følelsesladede farvelscener blev udspillet på kajkanten, hvor Kirstens og Julies sommerferie var forbi.

Godt fint farvel. Flicka III, Sidsel og Skipper stævnede ud fra Kerteminde. Egentlig var det kun planen at sejle til Korshavn ved Fynshoved, på nordspidsen af Hindsholm, men det gode vejr med 5-7 m/s fra VNV inspirerede til længere sejlads, så Sidsel bestemte sig for Langø i den store spændende bugt på nordøstsiden af Samsø. Her har vi været før og det er et bedårende sted. Sejladsen gik fin og vi holdt en god fart, men ud for sydspidsen af Samsø løjede vinden til 3 m/s, så vi fik trukket code-0 op, 63 m2 let kæmpegenoa, der var perfekt til vindstyrke og vindretning. Det satte skub i skuden på en fed måde og vi var oppe ved indsejlingen til bugten kl 16:00.

Langt ud fra kunne vi se at der var mange master i en af Østjyllands dejligste havne. I ankerbugten lå der allerede rigtig mange både for svaj. Vi var også forberedt på, at lige for svaj, men Sidsel prioriterede at ligge i lag fremfor svaj. Vi fik en langskibsplads uden på en båd fra Kaløvig, der lå uden på sydmolen. Her er skønt, dejligt og smukt samt fuldt af aktivt sommerliv. Efter aftensmaden som bestod af smulerne fra fødselsdagsbordet og indkøbte fiksefrikadeller sprang både Sidsel og Skipper i baljen. Vandet er 23,7 grader! Helt kanon – hvor vi nød det i fulde drag. Vi glæder os allerede til i at prøve igen i morgen. Så gik solen ned igen i en purpurfarvet himmel og ikke et øje er tørt.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: