Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Rønne – Ystad

Søndag den 29. juli 2012. Skyet og byger. 18 – 20 C. 5-10 m/s NNØ. 37 sm. 6,5 Knob gsn, max 8,5 knob.

Formiddagen gik med at stå op, spise morgenmad og for nogens vedkommende med at restituere sig oven på nattens bryllupsfest. Hønsene skulle blive på Bornholm nogle timer og tage Færgen sammen med hundene til Ystad og Hanerne skulle sejle Flicka til Ystad.

Det mest positive man kunne sige om vejret var at der passende vind til sejladsen på de 37 sømil. Hønsene tog til Gudhjem og fik ægte Sol Over Gudhjem på Røgeriet, de så Oluf Høst Museet og sluttede med at lave ”drive by” Bornholms Kunstmuseum.

Halvdelen af sejladsen foregik i stædige byger og på en foran for tværs. Derefter klarede det lidt op og resten af sejladsen måtte gennemføres på bidevind frem til Anduvningsbøjen ud for Ystad. Jans appetit var minimal og han havde brug for at stå op. Han var noget i tvivl om det var tømmermænd eller søsyge. Skipper satte ham til at styre bidevindssejladsen og det hjalp, for nu kunne han trods alt indtage mandler.

Kirsten tog imod os på gæstebroen iført hund. Malerinden sørgede for at holde skansen på den nærliggende restaurants terrasse, iført den anden hund og et glas rødvin. Vi andre supplerede hende hurtigt efter fortøjningen var gennemført.

Hovmesteren gik i aktion på Flicka III, mens de andre sørgede for at afslutte hyggen på restauranten på ordenligt. Menuen kom i dagens anledning til at bestå af grillede majs, der blev spist på Anders And maner i cockpit. Flancksteak, nye kartofler og salaten blev sat til livs med glubende appetit om læ.

Kirsten havde charmeret sig til 4 champagneglas, som blev anvendt til den medbragte Sansibar Prosecco. På den måde kunne vi fejre nogle hyggelige dage sammen på værdig vis. Det blev livsanekdoterne og hyggen ikke ringere af. Malerinden fortalte bl.a. om den gang de havde inviteret til deres bryllup ved at udsende invitation i form af et udsnit af et dekoreret søkort. Hvorefter søsteren i fuld alvor havde ringet og brokket sig over: ”… at det kunne man sgu da ikke finde vej efter…!”. Skipper fortalte den modsatte historie om de grundstødte i ved Knæet i Limfjorden, der iført orange Harald Nyborg redningsveste havde navigeret efter et bilkort.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: