Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Amtoft – Nykøbing

Søndag den 27. maj. Sol. 25 – 30 grader. Skiftende vind. 16 sm. 3 – 7 knob.

Solen er faktisk ret højt på himlen kl 08:00. Nabobåden ville ret tidligt afsted, så måtte flytte os inden morgenmaden – bøvl. Vi fandt en grøn plads på centerbroen -en meter for kort, men hvad. Cyklerne blev losset og samlet. Hund, kurv, taske, frokos, tæppet og kone blev klar lidt før frokost. Gennem Vesløs til Tømmerby Fjord, som er en vejle/sø. Her så vi en fiskeørn. Så vi fik os sat i en lysning og vogtede med Kirstens nye zoomcamera på ørnen, og det lykkedes, den blev digitaliseret. I baggrunden pustede en rørdrum i flaske. Ikke et øje var tørt, men det var vores hals i middagsheden. Vi fik os trampet til Kirsten Kjær Museet, nord for Tømmerby Fjord. Her herskede en paradisisk stemning inde midt i en lund af ege og andre træer. Træbygninger som er koblet sammen efter organisk vækst indeholdt de specielle kunstsamlinger. Der herskede en sympatisk amatørstemning, på den gode måde, men de knopskudte rammer yder slet ikke den gode kunst retfærdighed. Vi så skam både bøsse 1 og 2, der er ved at blive affældig. Charmerende i den overraskende majhede. Der var længere hjem end ud, men et læskende ophold på kirkegården ved gl. Vesløs, gav også udsigt til Arup Vejles blå bånd. I Amtoft havde heden bragt de lokale hvide til at bade på østsiden af molen.

 

 

 

 

 

Vi foretrak at stikke ud på Livø Bredning, uagtet at det så ud som, der ingen vind var, men med code 0 kunne vi gå 3 knob i 1,8 m/s mod Livø. Vi rånød fartvindens blide kærtegn. Vi så mange sæler og sælunger bl. a. ved Blinderøn, hvor der var utroligt mange sæler både på revet og i vandet. Vi sejlede ikke hurtigt, men nydning var vigtigt og efter 4 timers sejlads, hvor vi gik mellem 2,5 og 7,5 knob, nåede vi til Nykøbing – inden solen gik ned og inden vi døde af sult. På en dejlig pæleplads blev der grillet grillpølser med ramsløg og peberfrugter, mums. Men så var himlen også malet med purpur, og Skipper blev udfordret med en utæthed i trykvandsystemet.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: