Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kolding

Lørdag den 17. september

Det var blæst op om natten og dønningerne fra Kolding Fjord vuggede os behageligt, så vi sov dejligt, og halvdelen af besætningen – længe. Skipper fik købt pigvar, makrel, fiskefrikadeller og japansk salattang hos fiskehandleren på havnen og gået en lang strandtur med skibshunden.

Efter en rolig formiddag med brunch besluttede vi os til at gråvejret var til bytur. Vi kastede los og satte fokken i den hårde vind og gled ind mod Kolding gennem den flotte fjord.

Vi passerede et lille vinkelfyr, rigmandsvillaer, Kolding Fjord ”Sanatorium”, Trapholt og et par matchrace-både inden vi gled helt ind i bunden af industrihavnen, for at være nær ved centrum. Vi fandt kajplads på nordsiden mellem en coaster og en luksusyacht på 25 meter.

Efter en enkel fiskefrokost slentrede vi op i byen og gik strøgtur i gågadesystemet. Skipper fik 4 nye kontorskjorter og gasten fik lov at ose, også i Røde Kors genbrugsbutikken, der var retroindrettet. En café ved navnet Komprömis lagde lokaler til bruschetta og rødvin, så vi styrket kunne indtage Koldinghus.

Her genoplevede vi Exners fantastiske Ruinsal og modige, men vellykkede restaurering. I Ruinsalen, med de himmelstræbende og nygotiske limtræssøjler, var der en fantastisk biennale med nordisk kunsthåndværk. Den aktuelle udstilling med moderne sølvhåndværk var dårligt præsenteret og en skuffelse i forhold til biennalen. Kirsten ville absolut se resten af det store kompleks og skippers fodsåler blev endnu mere flade.

Tilbage på båden besluttede vi, at gå ud i den mere hustruvenlige lystbådehavn, tæt på bad og strøm. Her fandt vi en fin pæleplads tæt på klubhus og faciliteter. Himlen klarede lidt op og blev det blev næsten opholdsvejr. Pigvar ventede i køleboksen og laptoppen fik strøm og netforbindelse.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: