Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Stävö

Stävö, Orust

Stigfjorden

 58°05’183

 11°35’380

V, NV

Klippeplads på sydøstsiden af den langstrakte Stävö ved vestlige vinde. Der findes flere gode pladser langs næsten hele østkysten, ligesom der er gode ankerpladser, som kan benyttes ved næsten alle vindretninger undtagen sydlige vinde. Man kan nemt finde gode hylder at lægge til ved, hvor det er nemt både at komme i land og at komme op på bjerget.

Vi lå næsten ugenert med kun en tysk spejderbåd for anker ½ sm væk og en enkelt motrobåd ½ sm NØ for os.

Øen er utrolig smuk og varietet med skallede klipper, kløfter, lavninger og slugter, hvor der i læområderne er bevoksning. Vi lå ved en minivig, hvor der var bløde granitklipper til grillning, solbadning og badning.

Fra logbogen: “Det skønne sommervejr havde inspireret Skipper til endnu gang at finde en ny ”ukendt” skærgårdsø, hvor vi kunne lægge til med stævnen mod klippen. Det blev Stävö i den nordvestlige del af Stigfjorden. Den har en sydøstvendt kyst, der beskytter fint mod den friske nordvestenvind. Sejladsen i Stigfjorden kunne foregå for sejl, og vi fandt den skønneste plet, hvor der var en lille vig med en platform ved foden af bjerget, og hvor det samtidigt var muligt at komme op på bjerget. 2 m kurven går helt inde ved land, og vi kunne fortøje ved klippen ved at banke 3 ögler i fjeldet. Der var kun få andre både i vigen og ingen i umiddelbar nærhed. Platformen var en velegnet bade- og solhylde med afslebet og afrundet rødlig granit, der endnu var varm efter solens stråler. Der blev badet fra båden og soltørret på granitten. Alle nød skærgårdsstemningen i fulde drag. Der blev gået ture på klipperne med både koner og hund. Vi blev enige om at spise aftensmad og holde picnic på granithylden, så grill, hynder, service, vin og røde bøffer og andre madvarer blev slæbt i land. Grillen blev tændt op, og vi anbragte og tændte 25 fyrfadslys på de små klippehylder i granitfjeldet – det var som en svensk film fra 70-erne. Vi blev i land, fiskede, snakkede og hyggede, lige til vi gik til køjs.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: