Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Lindholm – Smålandshavet

Lindholm

Mellem Blans og Askø

54°52’901

 11°27’205

SV, V

Man kan ankre op øst for øen og ligge godt i læ for vestenlige vinde af den høje ø med de høje løvtræer. Her er der relativt dybt ind under land, men pas på, for dybden er kun 2 m der, hvor søkortet viser 4 m kurven.

Rylen lå også for anker her i 1923, da Acton Friis og Johannes Larsen besøgte samtlige danske småøer. Øen er stadig ejet af Knuthenborg og de var lige ved at blive smidt i havet igen, men fik sig forklaret til den emsige opsynskvinde. Det var også på engen på denne Ø, der ligger lidt nord for Bandholm, at Ellehammer gennemførte verdens første flyvning ved motorkraft. Den nordligste 2/3 af øen er bevokset med store løvtræer og den store strandeng dækker den sydligste del af øen.

Fra vores logbog

Vi tøffede stille mod SV mod Lindholm og gled sagte ind mod kysten med blikket fæstnet mod ekkoloddet samtidig med at matrosen stod i stævnen og spottede bunden. ”Et er søkort at forstå, et andet er skib at føre”.  Inden vi nåede søkortets 4 meter dybdekurve, mærkede vi kontant den stenede bund og måtte slå bak. Så vidste vi da, hvor langt vi kunne gå ind og lod ankeret gå. Vi svajede fint og lå dejligt i læ af Lindholm, der er høj og har store træer.

Et fantastisk sceneri og en skøn sommersejltur, hvor vi får mulighed for, at gøre nogen af de ting vi drømmer om i dagligdagen. At ligge her, helt alene, og svaje for vinden med udsigt til en lille holm med en stenet strand og en gammel løvskov.  Efter forgæves fiskeri og grillpølser på Cobb-grillen og bagning af hvedebrød og rugbrød, entrede vi, for første gang på turen, Venus Med Numsen. (Gummibåden) Nessie var ellevild – den vidste, at der ventede en spændende uopdaget strand. Kirsten var også vild i varmen, men hylede dog ikke hørligt. Vi gik hele øen rundt på den mange flintesten, der lå i strandkanten og fandt en enkelt flækskal. Vi så igen en fantastisk solnedgang, mange spændende planter, Hindebæger, Agersnerler, Gul Snerre, Strandkål, Marehalm, Rosenkatost m.fl. og et interessant hus i skotsk stil, beklædt med flintesten.

At ligge her i den lyse sommernat for svaj og kigge ud over Smålands-ø-havet og se lysene i på Askø havn, I Bandholm, i Blans og på Fejø, mens jeg skriver dagens log, er et privilegium, som jeg værdsætter.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: