A sample text widget
Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis
euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.
Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan.
Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem,
suscipit in posuere in, interdum non magna.
|
22. august 2012. 50 sømil (+7 pga. kryds) – Byger og sol og meget vind. 5-16 m/s VSV.
Limfjordsbroen var meldt funktionsdygtig igen. Erling var så flink at køre John, Jens-Henrik og Skipper til Aalborg, så vi var der lidt før 16:00, for at nå broåbningen, som normalt er hver hele time. Vi kastede da også los 10 minutter i, men fik lange næser, da vi nærmede os broen og opdagede, at næste broåbning var kl. 17:00. Jeg var meget ærgerlig, for jeg vidste gentlig godt, at der er spærretid mellem 15 og 17 pga myldretidstrafikken. Vi lagde os over til promenadekajen bag Isbryderen Thorbjørn og nød synet af isbryderen, de promenerendes former, de enkelte solstrejf og en blå cola.
Kl 16:50 gled vi over mod broen igen, men et opkald på VHF-en fra brovagten til en coaster ved Hedegaard, gjorde os på ny harme. Brovagten udskød åbningen indtil coasteren måske var klar 17:10. Kl 17:15 tullede de stadig rundt ved kajen med trosser og luger, så åbningen blev først kl. 17:22. Inden vi stred mod vest i den hårde vestenvind, var vi altså næsten 1½ time forsinket. Vi tankede diesel ved Aalborg Lystbådehavn og sejlede for motor mod vest med vinden lige i snotten. Modvind på 10-15 m/s, modbølger og modstrøm på 1-1½ knob gjorde det til en tålmodighedsprøve. Sydøst for Dynen var der store mængder flydende grødeklatter, der bremsede både køl og ror, så vi satte sejl og prøvede at krydse os frem med 1 reb i Storeren. Det gik da også meget bedre på kryds, med mere end 7 knob på loggen gennem vandet, men kun 5,5 knob over grunden pga modstrømmen. En stor trimaran – Dragonfly fulgte efter os, men indhalede os først efter 5 sømil, så Flicka III gør det fortsat godt på kryds – hun kan jo ikke gøre for modstrømmen. Ved Nibesvinget måtte vi tage mange korte kryds og Jens-Henriks arme var ved at syre til. GPS-en viste, at vi først ville være ved Aggersundbroen kl. 22:00, altså længe efter lukketid ved ni-tiden. Skipper kaldte op til brovagten, der var umådelig imødekommende, og der blev aftalt en særlig broåbning kl. ca. 22 formedelst 500 kr. med moms, kvittering og det hele. Samtidig kunne vi konstatere, at vi først ville være i Virksund ved 03-tiden. Herefter tog symaskinen i motorrummet over, og kl 22:04 mødte vi en åbnet bro, og vi lagde til ved muslingekompagniet og afregnede med brovagten.
Derefter gik det ned langs Løgstør og ud af Løgstør Rende for fuld skrue, men på grund af 12-16 M/S modvind og 1-1½ knob i modstrøm og store bølger, var den effektive fart lille. Det tog sin tid og mange skumsprøjt, inden vi kunne falde af mod Livø Tap. Skippers nyindkøbte svenske Sydvest kom til sin ret. Vi fik sat sejl, og hu-ha hvor det gik med 7,5 – 8 knob mod Rind Grund. Jo mere stjerneklart, det blev, jo mere aftog vinden og ved Rind Grund var den nede på 4-5 m/s, men det lykkedes os ved fintrim at holde godt gang i den. Skipperinden fik en melding om, at vi gerne ville hentes i Virksund kl. ca. 03:00. Denne del af turen blev nydt i fulde drag, da den gav gode sejloplevelser og spændende natsejlads. Vi sejlede de 30 sømil fra Aggersund til Virksund på under 4 timer, hvilket må være rekord! Kl 04:00 blev vækkeuret stillet til klokken 07:00 og skipper faldt i søvn med et brag.
Åstol – Læsø – Hals – Aalborg 100 sømil. Skyet med enkelte solstrejf. 11-6 m/s VSV. Senere 2-4 m/s VNV og blå himmel.
Skipper og Jens-Henrik vågnede kl 05:00 da solen var ved at komme til syne. 05:30 gik vi ud af havnen og satte sejl, da vi var fri af Åstol. De andre sov indtil de store kattegatbølger bankede op mod bugen. Der var stærk strøm imod, indtil vi kom fri af land. Efterhånden kom resten af den klatøjede besætning til syne.
Vi fik i fællesskab trimmet sejlene til den hårde vind og de store bølger, så vi gik mellem 7 og 7,5 knob på bidevind. Vi kunne dog ikke holde Frederikshavn oppe og drøftede alternativer havnemuligheder, hvor Sæby var et oplagt alternativ, selv om det ville betyde, at Kristian og Kaare skulle gøre indhug i formuen til en taxa eller en bus.
Nord for Læsø kom en meget udmattet brevdue flyvende bagfra. Den var så træt, at den måtte mellemlande på vandet inden den foretog adskillige indflyvninger for til sidst at lande på ruftaget for at hvile sig. Her sad den i en times tid, inden den fik øje på Nordre Rønner Fyr, som den fløj over imod.
Vi jokede med, at Kristian og Kaare også kunne tage en taxa fra Læsø, så Kristian kaldte Læsøfærgen op på VHF-en og fik at vide, at næste afgang var kl. 15:00, så vi ændrede hurtigt planer og drejede til bagbord ind mod Vesterø. Jens-Henrik havde nemlig også været der i sommer og fået gode billige hummerhaler fra den lokale grill! Som sagt så gjort. Efter fortøjning blev Jens-Henrik sendt på indkøb mens Brøns’erne pakkede deres sager, og vi andre gjorde klar til en overdådig frokost i cockpit, mens sommersolen fik den venligste side frem i havnen. 2 kg hummerhaler blev kogt, ciabattabrød varmet og der blev lavet aioli. En meget veltilfreds besætning pillede og smovsede i de lækre lyserøde hummerhaler, som Læsø er så berømte for – og det med rette. Kristian og Kaare blev efterladt alene tilbage på broen, og vi andre sejlede de 30 sømil mod Hals for Code-0 med ideelle vindforhold.
Halvejs til Hals Barre svandt vinden til 1-2 m/s, så sejlene blev erstattet af symaskinen med de 3 dieselcylindre. Ved indsejlingen til Hals begyndte Hovmesteren at varme Lindas gullaschret. Med 17 sømil tilbage til Aalborg, satte vi selvstyreren til og satte os til rette ved et veldækket bord. Mens solnedgangen gjorde det blanke vand i Langerak purpurfarvet, nød vi Lindas gode mad til et par glas rødvin akkompagneret af Pentaes blide kattespind. Skipper gik i bad, så han var klar til mødet med skipperinden. Gasterne gjorde rent og ryddede op. Kl 22:22 lagde vi til kaj i den gamle foderstofhavn ved Hedegaard, hvor Kirsten netop ankom i C1-eren. Kl 24:00 var vi hjemme med fast velkendt gulv under fødderne.
Tjörn Runt 2012 18. august 2012. Skyet med få solstrejf og byger først på dagen og sidst på dagen.
Skipper var oppe 06:00 og efter et solidt morgenmåltid bestående af røræg, JH hjemmebagt kernerugbrød, Nutella, Orangemarmelade, Riberhus, Cultura og grutning var vi klar til dagens dyst. Vi havde 2 H-både uden på, som først skulle flyttes inden vi godt kunne lægge fra land, mens finregnen nedsatte sigtbarheden.
Vi skulle starte i 4. løb kl. 09:15, så vi udnyttede tiden til at trimme sejl og stramme vanter. Starten blev kaotisk, da et fragtskib sejlede op midt igennem feltet fra syd med 3 frontbåde med blå blink og hornsignaler. Vinden var svag, så det var ikke lige Flicka III’s vejr. Da vi til gengæld kom fri af øerne ved Stenungsund og fik fri vind krydsede vi fint ned igennem sundet mod Åstol og indhentede de både, der havde sat os ved starten. Vi gik nord om Tjörnkalven for at spare 0,2 sømil, men det var ikke umagen værd. Vest for skærene satte vi spiler og gik op gennem Kirkesund med spiler og positive tilråb fra et tusindtalligt publikum. Mange steder var der meget lidt plads, hvor der knap var plads til 2 både, men som der står i kapsejladsbetingelserne: ”Man må sejle hvor man vil, bare ikke på grund”. Vi holdt spileren oppe helt til mållinjen var oppe på 9,9 knob som maks. Vi kom i mål efter godt fire timer om de 28 sømil, hvilket vi var meget tilfredse med. Så vi blev lidt skuffede, da vi i Stenungssund konstaterede at vi ”kun” var blevet nr. 29. Alle syntes dog, at det havde været en fantastisk oplevelse at sejle kapsejladsen og var klar til at tage af sted igen næste år.
Da vi desværre ingen præmier skulle have med hjem, satte vi kursen mod Åstol, for at spise nogle sømil allerede i dag. På Åstol fandt vi en dejlig plads med mooringbøje. Åstol er en fantastisk ø i den yderste Skærgård nord for Marstrand. Øen er fyldt med hvide huse, der ligger i en hestesko rundt om naturhavnen, der vender mod øst. På Åstol er der også Åstol Rökeri, som også er fiskerestaurant. Der flottede vi os og spiste fiskespets (grillede fiskespid) og delte en flaske vin. Om det var vinen, eller fordi Kristian havde glemt sine briller, skal jeg lade være usagt, men han forvekslede en tiggende gråspurv med en skrubtudse. Efter det overdådige måltid gik vi tur på den charmerende klippeø og endte af uransagelige årsager nede på båden. Undervejs på gåturen måtte vi desværre konstatere at vi havde gået 5 minutter for langsomt, for netop, da vi kom om til badelagunen, trak en badenymfe sin kjole over sin frodige krop. På Åstol er der i det hele taget overdådig udsigt til alting.
12►
På vej til kapseglingen, Tjörn Runt Virksund – Aalborg – Hals – Sæby – Åstol – Stenungsund.
Onsdag d. 15-8-12 Vi er ret sikre på at vores bekendtskabskreds synes vi er skøre, for det er nok rigtigt. Onsdag arbejdede hele besætningen som vanligt, men kl. 17:30 kørte vi til Virksund og sejlede onsdagens normale klubkapsejlads. Det var for at øve os, inden det går løs i Sverige! Da vi kom i mål som 2. båd kl. 20:30, stod Kirsten (fru skipper) klar til at tage imod os på kajen. Hun smurte hurtigt sandwich til os, mes Kristian pakkede sin båd ned og påmønstrede Flicka III. Klokken 21:13 stævnede vi ud over Lovns Bredning, mod en smuk solnedgang og godt humør i bagagen, spileren sat og 7,5 knob. Kristian havde vundet sit løb og overalt og Flicka III fik en 3. plads. Vi havde lidt problemer med teknikken, da forbrugsbatterierne var tomme, da der åbenbart ikke var blevet ladet inden vi skulle af sted. GPS-en var sort. ”Vi sejler fand’me ikke Tjörn Runt uden GPS”, blev der sagt af besætningen, der ellers består af 2 med Yachtskippereksamen, en med Duelighedsbevis og en danmarksmester i Optimistjolle! De var tæt på mytteri. Nå det løste sig sikker nok, når maskinen får smidt noget strøm på batterierne. Skipper tog det heldigvis roligt – selvfølgelig kan vi sejle til Løgstør uden GPS. Med stavlygter fik vi løbende lokaliseret stagerne ved grunde og smalle pasager og moderne mobiltelefoner kan faktisk yde god hjælp. Fra Sundsøre til Løgstør Rende sejlede vi med Code-0 i den lette brise, og vi var ikke under 7 knob, så fremdriften, var der ingen, der klagede over. Tæt på Løgstør rende blev John kreativ elektriker og kontrollerede sikringerne. Han fandt en 3 amp. sikring, der var i udu. Da den blev skiftet, kunne vi sejle ind gennem den smalle Løgstør Rende med fuldt fjernsynsbillede, og besætningens humør steg mange grader, uanset at klokken nærmede sig ét. Kl. 01:30 fortøjede vi i Kanalhavnen i Løgstør og kunne efter en kop rødvin tørne ind med ro i sjælen.
Torsdag den 16-8-12 Kl 07:00 gled vi igennem Aggersundbroen, mens den havde klapperne oppe. Efter broen satte vi sejl, og på bidevind lagde vi kursen mod Aalborg. En time før Aalborg gik vi over til motorsejlads, mens vi klargjorde båden, så vi hurtigt kunne få masten af i Vestre Bådehavn, hvor den medievante havnefoged havde lovet at stille mastekran til rådighed. Efter at have bunkret diesel og vand i Aalborg Lysbådehavn, gled vi stille ind i Vestre Bådehavn kl. 11:15. Her stod havnefogeden i sit stiveste puds med kridhvid skjorte, skulderstropper og sildesalat og tog imod os. Efter at gasterne havde flyttet frem og tilbage med båden en halv snes gange, og skipper havde fået løsnet vantskruer m.m. blev masten hevet op og lagt ned på stævnpulpit og BB agterpulpit. Den blev surret og lå faktisk godt med 2½ m overhang i begge ender. Gasterne gik i bådudstyrsforretningen, hvor John købte sikringer og hvor Kristian købte et nyt Andersen Spilhåndtag, som erstatning for det, han smed i havnen ved mastekranen. Skipper gik ind til Michael, Elvstrøms Sejl, hvor der kulle ligge en pakke til os fra Seldén Mast, og den var selvfølgelig ikke kommet endnu. Men netop da jeg skulle til at gå, kom et rødt dansk postbud på cykel med den savnede reservedel – ikke et øje var tørt. Vi nød at sejle først igennem Jernbanebroen, der fortsat mangler sin broklap og derefter under Limfjordsbroen uden at skulle tage hensyn til spærretider og sure brovagter. Havnefogeden i Aalborg havde anbefalet os at gå ind i Nørre Uttrup Bådehavn, men efter Havnelodsen var der kun en fri dybde på 2,0 m, og da det netop er vores dybgang, fortsatte vi med Volvoen på 2100 omdrejninger mod Hals. Her havde skipper lavet aftale med havnefogeden og deres mastekran. Her tog 2 gæve folk fra Hals Bådelaug imod og var utrolig hjælpsomme. Efter kun en time var masten på plads, på trods af den stille regn, og vi sad bænket til en hyggelig snak i klubhuset samen med de 2 gæve folk fra sejlklubben. Efter en tur i Superbest, hvor et par gæve gaster fik suppleret forsyningerne med 2 rammer blå og sorte ”Cola”, kastede vi los og besluttede os for at sejle mod Sæby. Her var vi fremme kl. 23:00, hvor vi kunne lægge os inderst i den hyggelige havn.
Fredag d. 17-8-12. Alle undtagen Kristian var klar til at lægge fra kl 07:00, men kl 07:18 var han barberet, og vi styrede ud af havnen i et lunt, men overskyet morgenvejr. Vinden var sydvest 3-7 M/S, så det kan man godt sejle på. Op med storsejl og spiler, og vi skød 5,5 – 8 knob. Skyerne trak væk og solen kom frem, men vinden svandt ned til 2-3 m/s, så kludene gjorde ikke meget gavn. 28 heste blev aktiveret med kurs mod Åstol, hvor vi efter GPS-en skulle være ved 3-tiden. Hovmesteren gik i gang med at ”städe” (svensk for oprydning og rengøring), mens de lærde så på med blå og sorte colaer i hånden, samtidig med at de gav svabergasten gode råd. Undervejs sejlede vi forbi et uidentificerbart krigsskib, som ikke udsendte AIS, men det har krigsministeren sikkert styr på. Dæksdrengen var kreativ og opfandt et nyt udstyr til båden, en tisseline. En jagtorange sikkerhedsline blev udspændt agter, så man sikkert kan stå og mandetisse på badeplatformen. Der er blot ingen der vil fotograferes mens de udøver dette ferme hverv. Vi nåede skærgården kl. 15:00, og da skiftede vi til storsejl og spiler for at nyde sejladsen ind gennem skærgården i solskin og 3-5 m/s. Vi nåede Stenungsund kl 18:00 og fandt en plads uden på en Folkebåd helt inderst ved den lille havn ved Stenungstorget. Kristian gik Kaare i møde, han kom med toget fra Göteborg. Vi andre gik ned til sejlklubbens løbsledelse på sydsiden af broen til Tjörn. Her fik vi løbspapirer, information, reklamer og andet gøgl. Tilbage på båden blev besætningen forenet med Kaare. Vi fik løbsnummer 438, der blev sat på begge sider af stævnen. Vi starter i 4. start blandt 40 andre kl. 09:15. Vi har tredje mindste handicap, så næsten alle andre både i vores løb bliver ”hare” for os, og det er ikke så ringe. Lindas lasagne blev sat til livs med glubende appetit tilsat et par kopper rødvin. Stemningen var fantastisk, og gasterne glæder sig vildt. Jens-Henrik fortalte morsomme anekdoter og vi skreg af grin. F.eks. havde en af hans forretningsforbindelser fra Kina havde set et billede af nogle hvide sejl bag odden i Virksind: “The white is what?”……Senere underholdt han med messeudstilleres underlødige påfund. I hele havnen er der liv og glade dage med forberedelser til lørdagens kapsejlads. I år er der forhåndstilmeldt 437 både.
MinBaad.dk følger Flicka III med forberedelser og deltagelse i Tjörn Runt.
Se nyeste artikel
På vores sommertogt traf vi 23 nye fyrtårne, som vi ikke tidligere har været i nærheden af. Nogle meget smukke og karismatsike og andre mere prosaiske.
Tjörn Runt 2012
Flicka III deltog første gang i Tjörn Runt i 2011 og den 15. august sejler vi igen mod Tjörn, for at deltage i Sveriges største Kapsejlads med ca 500 deltagende både. Da vi var halvvejs førte vi vores løb, men da vi valgte at sejle den lange vej uden om Kirkesund, endte vi 1/3 nede i feltet. Vi havde en lokal svensker, Gunnar med og han sagde: ” Den seglar jätte bra”. I 2011 var det så stor en oplevelse, dels at være med i det store felt af kapsejlende både, dels at sejle kapsejlads i det snævre farvand og dels at sejle kapsejlads mod så dygtige sejlere, at alle om bord sagde: “Det vil vi også næste år”. John, Jens-Henrik, Kristian, Kaare og Skipper bemander vores skønne Faurby 363, og vi glæder os som små drenge.
Sejlplan for 2012
Info om 2012
Tjörn Runt 2011: http://flicka3.dk/blog/2011/08/20/super-tjorn-runt/ http://flicka3.dk/blog/2011/08/22/tjorn-runt-i-d…svenske-medier/ http://flicka3.dk/blog/2011/08/26/flere-fotos-fra-tjorn-runt/
Status:
Båden er tilmeldt, tilmeldingsgebyr er betalt og vi er på startlisten.
Vi har også fået svensk handicaptal SRS: 1,252 Mätbrev E4416
Jeg har sendt sms til Gunnar, men ikke fået svar – jeg prøver igen.
Båden gøres klar på fredag (i morgen fra kl. ca. 15:00) idet den løftes ud af vandet og bliver vasket, desuden er der en del grej og udstyr, der skal repareres og trimmes.
Limfjordsbroen er midlertidig i stykker og foreløbig lukket. Ifølge brovagten genåbnes den på mandag eller tirsdag. Jeg forventer, at vi kan sejle igennem torsdag morgen. I modsat fald tager vi masten af i vestre Bådehavn og genmonterer den i den lille Lysbådehavn NØ for broen. Ekstrabladet tirsdag TVNord onsdag aften
John, Jens-Henrik, Kristian og Kaare er gaster (Kaare kommer fra Gøteborg og han og Kristian tager retur den vej søndag) Vi andre sejler hende hjem.
Sejlplan
Onsdag aften: Virksund – Løgstør (efter kapsejlads – Kirsten sørger for sandwich til turen til Løgstør)
Torsdag Løgstør – Læsø/Sæby
Fredag Læsø – Stenungsund
Lørdag Kapsejlads
Søndag Stenungsund – Hals
Mandag Hals – Virksund
Logistik
Alle: Yndlingssnacks, sengetøj, sejlertøj, toiletsager, slik o. lign.
John: Forgast, båd og grej m.m
Jens-Henrik Fokkegast, hovmester og har drikkevarer med
Kristian Spilergast, varme retter (på køl) (egen redningsvest og sikkerhedsline)
Kaare Fokkegast, metrolog og navigatør (egen redningsvest)
Thomas Skipper, taktikker og indkøb af supplerende købmandsvarer
Den lille Faurby 325S er også tilmeldt Tjörn Runt – det må være Anders båd, men han er ikke angivet som skipper.
Danske Både tilmeldt Tjörn Runt:
DEN 324 Calypso X-332 Claes Rydholm KKKK Kullavik Kanot och Kappseglingsklubb DEN 42 Anne Louise Avance 36 Mogens Laursen Aalborg Sejlklub DEN 4321 Essex Girl One Off Jan Olesen Gilleleje Sejlklub DEN 64 Flicka III Faurby 363 TPE 2011 Thomas Pedersen Virksund Sejlklub
Lørdag den 4. august 2012. Mest sol, skyer og enkelte byger. 15 – 20 C. 3-8 m/s V – SV -S. 56 sm. 5,7 Knob gsn, max 7,5 knob.
Skipper havde udtalt, at lørdag morgen sejler vi senest kl. 08:00 uanset hvem, der er oppe og i hvilken tilstand. Vi lagde dog fra bolværket allerede kl. 07:00 og sejlede direkte igennem, Jernbanebroen uden broklap, og vest på til Aalborg Sejlklubs Havn for at bunkre diesel og vand. Her blev skibshunden tillige luftet af 1. Gasten, der i mellemtiden havde meldt sig klar! Med den tidlige afgang var der en chance for at være i Virksund i rimelig tid til at Julie kunne nå at komme til Grillfest i Hald Ege.
SV for Egholm var der så meget vind, at maskinmesteren kunne slappe af, og vi gik for sejl helt frem til vindmøllerne vest for Nibe. Undervejs passerede vi en ældre lille LM-er der hed Flicka. Pudsigt, og da vi krydsede os frem mod vest kunne den lige følge med for motor. Ved Nibemøllerne havde vinden drejet fra SV til V, så herefter blev det kun til korte kryds mod vind og strøm. Vi ville misse en broåbning ved Aggersund, såfremt maskinmesteren ikke blev vækket igen.
Vi afpassede gennemsejlingen præcis til kl. 12:00, mens 1. gasten var bagerafløser og var ved at bage rugbrød. Rugbrødet blev perfekt, og det nød vi til frokost. Lige efter Løgstør Rende blev vi vidne til lidt drama på VHF-en. En motorbåd i Limfjorden havde “brand” i maskinrummet, men ud fra den oplyste position var det nødstedte skib, Elvira langt fra os, så vi kunne ikke hjælpe. Men det var en fornøjelse, at høre den vagthavende på Lyngby Radio vejlede den nødstedte. Det viste sig at være en ombygget fiskekutter på 19 tons, så der var ikke ret mange, der meldte sig til at slæbe den. ”Branden” gik heldigvis ud af sig selv. Det viste sig, at motoren var løbet varm, pga manglende kølevand. Så bliver en bådmotor så varm, at det ryger fra den, som om det er en brand. Heldig udgang, men slæbes til nærmeste havn skulle den jo. Det var et skib ved navn, Kysten, der meldte sig og klarede den utaknemmelige opgave, da ingen af de officielle kanaler trådte til – de havde travlt med at give bolden videre til andre!
Kirsten udnyttede tiden og pakkede alle vores pakkenelliker og gjorde rent overalt, mens vi sejlede. Da vi nærmede os Lovns Bredning så det kulsort ud mod syd og sydvest. Heftige byger var på vej igen. Vind var der ikke meget af. Nu ville hestene hjem i stalden, så maskinmesteren blev purret igen. Midt på Bredningen fik vi en opringning fra Brøns og Linda, som lå for svaj under Heilskov. De ville lige byde velkommen hjem efter den lange sørejse. Vi nåede lige på plads I Virksund inden det begyndte at tordne og regne.
Årets sommertogt har været helt fantastisk med utrolig mange oplevelser. Vejret har gennemgående også været med os. Det er få dage, hvor vi ikke har kunnet sejle eller hvor det regnede. For det meste havde vi sommersol, og dagene på Solskinsøen, Bornholm havde vi dansk højsommer, når den er bedst. Det har været en lang sørejse fra bunden af Limfjorden til Danmarks østligste Ø, Christiansø. Alt er gået uden nævneværdige uheld. Vi har det bedre nu, end da vi tog af sted.
I alt har vi sejlet ca. 700 sømil = ca. 1300 km – og det er langt til søs – alt ca. 120 timers sejlads.
Fredag den 3. august 2012. Sol og enkelte skyer. 20 – 22 C. 3-6 m/s V – SV -S. 60 sm. 6,0 Knob gsn, max 8,0 knob.
Da vinden ville være i vest først på formiddagen for senere at dreje i SV, havde Skipper tilladt syvsoveri, hvilket blev udnyttet af gasterne. Vi kastede derfor først los kl. halv elleve med kurs mod Hals Barre Fyr, 40 sømil mod VNV.
Vi halede relativt hurtigt ind på en anden sejlbåd, på samme halse. Da vi var inden for kikertafstand, kunne vi se, at det var en Faurby 36. Det var sjovt, og så gik der endnu mere kapsejlads i det. Og efter 5-6 sømil havde vi den agter ude. De første 10 sømil havde vi glæde af Elvstrømgarderoben, men så løjede vinden, og vi gik over til at blive motorsejler, da vi ellers først ville være i Hals kl. lort.
Det er utroligt hvilke små detaljer, man kan kaste sin interesse på, når man skal sejle så langt på åbent hav uden landkending: Dér kommer en tanker sejlende, gad vide hvor stærkt den gør fart? Og dér ude ved kimmingen er et sejlskib – hvor mon hun er på vej hen?– nå den har 2 master! Og der er 4 Tejs’er, der er fløjet helt herned fra Hirsholmene for at æde. Sikke et flot strømskel, der er der forude, se hvor meget tang og hvor mange vandmænd, der har samlet sig dér, og ups nu faldt SOG (speed over ground = farten over grunden) med 1 knob. Kaffe, frokost og kaffe bliver vigtige milepæle, som besætningen ser frem til under sådan et langt kedeligt ben . Det bliver så en stor begivenhed, når der er landkending i kimmingen ca. 10 sømil fra kysten.
Godt halvvejs til Hovedlandet havde 1. gasten behov for at få ladet batterierne op og 2. gasten faldt i en spændende bog på fordækket. Imens sysselsatte Skipper sig med alskens maritime småjobs på båden, mens selvstyreren sørgede for at holde kursen mod Limfjordens munding. Skipper tacklede en masse løse tovender, fik lavet elastiksnorssikring af flagstangen, remonterede nedhalet på spilerbommen, fik gjort fortøjningsenderne gastevenlige, osv. Herligt.
Først da vi havde haft landkending et stykke tid, skiftede mobiltelefonerne fra “Intet-net” til ussel forbindelse og specielt Julie fik SMS-et til den bekymrede kæreste i Valby. Vi andre fik set på den nyeste vejrudsigt, der ustandselig skifter, som følge af det omskiftelige lavtryksvejr. Da en hel del følger vors blog – efterlyses det, at skipper afslutter indlæggene med at fortælle om næste dags sejladsplaner, og de evt udfordringer det måtte medføre.
Efter skibsrådslagning blev vi enige om at gå helt til Aalborg, for hvad er der ved at ligge i Hals? Men da vi var ud for Hals kl. 18:00 var det himlen kulsort over Vildmosen, så vi lavede pitstop med succesfuld hundeluftning, mens det regnede ”cats and dogs” over Langerak og Aalborg. Ifølge Havnelodsen er sidste åbning af Limfjordsbroen kl 21:00, så vi fik lige pludselig travlt med at spise de 15,5 sømil til Aalborg. Vi udnyttede tiden til at forberede aftensmaden, Kirsten ordnede kartofler og salat og Skipper startede Cobbgrillen op, så den kunne være klar i Aalborg.
Kl 20:40 kaldte skipper venligt Limfjordsbroen på VHF, da han havde overhørt et andet opkald, hvoraf det fremgik, at sidste åbning ville være kl 20:50. En flabet skrankepave af en brovagt forklarede, at han havde sidste åbning kl 20:50, for han skulle have tid til at ”lukke ned”. Det var lige før skipper spurgte om navn og rang, men i stedet gassede vi op, og 20:53 var vi ved broen og smuttede med igennem.
Vi gik ind i kanalhavnen, midt mellem de to broer. Der er et både hyggeligt og roligt sted at ligge. Man ligger lige midt i Aalborg med udsigt til Nr. Sundbys Waterfront, hvor lysene spejler sig i Limfjorden. Det er i øvrigt gratis og der er strøm, men ingen vand. Her spiste vi det tiltrængte måltid og nød sceneriet og byens liv. En god overgang tilbage til dagligdagen på mandag.
|
|