Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Rudkøbing – Lundeborg

Søndag den 30-7-17. Sol og tordenbyger, 5-13 m/s S-SV. 17 sm.

Efter morgenmaden tog Kjøvenhavnerne tilbage til storbyens trængsel. Vi andre nød det livgivende solskin, som vi ikke har været forvænt med denne sommer.

Efter rådslagning blev Førstegasten enig med resten af besætningen om, at det ville være nemmere at afmønstre i Nyborg eller lignende, så kursen blev sat mod denne glimrende jernbanebetjente købstad.

Undervejs ud for Elsehoved Fyr, buldrede det i det fjerne og den vejransvarlige søgte på vejropdatering og konstaterede, at tordenvejrsvarsel nu også omfattede Fyn og Vestsjælland. Skipper var ellers i gang med at fjerne alger på udsatte steder på teakdækket. Efter kort rådslagning blev sejlene strøget og kursen sat mod Lundeborg. Torden er ikke i sig selv et problem, men det medfører tit kastevinde over 15 m/s og heftige byger, som ikke er specielt turistvenlige.

Vi nåede i havn lige inden tordenbygerne satte ind og nød at være i trygge rammer. Himlen var flot og spektakulær, så vi sad i cockpit og nød sceneriet. Lidt resultatløst fiskeri blev det også til.

 

Den ene sejlbåd og skonnert efter den anden søgte ly for uvejret og havnene blev ret fyldt af både. Havnefogeden gned sig i hænderne og den foreningsdrevne havn godtede sig over de mange indtægter. Det skal også siges, at alt i havnen er tip top. Den venlige havnefogedinde kunne godt have held med at udgive sig for at være en havnefoged.

DMI lovede mere af samme slags sidst på eftermiddagen, så den vejransvarlige fandt det betimeligt at forblive i Lasse & Mathilde Havnen til i morgen.

Det var klogt, for mens grillen var under opvarmning, kom der høvlende blysorte skyer fra sydvest med tæt trommende filmregn, der vaskede dæk og ruf i en fart.

Da uvejret havde passeret, blev det, det mest fortryllende klare solskinsvejr. Det var en passende baggrund for vores aftenmåltid i cockpit: Grillede majs, gourmetpølser, nyopgravede kartofler, thiese smør og Il Rapace Riserva.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: