Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bramsnæs Bugt – Rørvig

Tirsdag den 2-8-16. Solskin, skyer og enkelte byger, 1-5 m/s SV-N –N-SØ. 16 sm.

Vejrudsigten for tirsdag var forholdsvis god med en del solskin mellem bygerne, der mest skulle komme om formiddagen. Vi stod dog op til solskin, men kunne se de grå skyer i horisonten. Efter hyggeligt morgenbord med udsigt til skovbrynet på den ene side og Hornsherred til den anden side, kastede vi los og satte sejl i den lette brise, da vi ikke havde travlt.

Da vi nærmede os Østerløbet ved Orø gik vinden i nord og vi måtte krydse op mod kabelfærgen. Enkelte grå skyer truede, men det blev ikke til mere. Da vi nåede op midt i sundet, lagde vinden sig næsten helt og vi måtte gå over til Volvo Penta kraft. Da vi var ved mundingen af sundet kunne vi se en stor blygrå skyformation kommen fra sydøst og lidt efter et tordenskrald. Det gjorde ikke fruens humør bedre, men vi sejlede nord for dens bane og undgik tordenbygen med vind og regn og kunne fortsætte i solskin med udsigt til at Orø og den sydlige del af Hornsherred blev vandet godt og grundigt.

Under hele turen nåede dækket knap at blive vådt, så vi følte os passende vejrheldige, da vi gik ind i havnen i Rørvig, hvor vi bunkrede diesel, strøm og vand. Vi lagde os langskibs i færgehavnen, hvor der var masser af plads. Cyklerne kom på land og vi indtog Rørvig centrum og fik provianteret lidt i Spar og ved slagteren købte jeg 2 bøffer, der forhåbentligt er meget møre, for man kan få 2 flasker meget god rødvin for prisen på dem. Varerne blev anbragt på båden på behørigt køl ind vi drog i felten.

Et par boder fristede Kirsten inden for konkyliebranchen og en gammel pøs fristede skipper. Målet for udflugten var Højsandet, som er en meget høj kunstig klit, som bønderne har skabt for sikre sig deres agerjord. Der er nu ikke meget klit tilbage, da den ligger midt i en skov, men vi havde en dejlig cykeltur på skovstier frem til en indsø, der ligger næsten ude ved Kattegat. Vi søgte ly under et egetræ for en enkelt byge, men ellers cyklede skipper i polo og shorts, så en sommertur, det var det. Hjemturen foregik ad vej langs marker med udsigt til sund og hav. Vi passerede i øvrigt Danmarks Midtpunkt, hvis Bornholm tages med.

Da de kulturelle pligter var overstået sejlede vi ud i bugten nord for Rørvig, hvor en lang tange beskytter for søerne fra Sundet mellem Odsherred og Hundested. Her er der en naturhavn, hvor der kan kastes anker meget tæt på tangen. Som sagt så gjort. Herefter skinnede solen og vi svajede lystigt rundt om os selv i den meget svage vind og fik løbende skiftet udsigten ud. 3 fluefiskere inspirerede skipper til spinnefiskeri fra båden, men fangsten bestod mest af ålegræs og en lang næse. Men en fantastisk fin aften i Hansehage Bugt blev det til, mens vi kunne se de 2 færger i baggrunden fragte sommerfolket mellem Hundested og Rørvig .

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: