Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nekselø – Odden Havneby

Fredag den 29-7-16. Solstrejf, skyer og enkelte byger, 4-6 m/s ØSØ (senereSV). 22 sm.

Udsigten til byger og mere vind efter frokost fik besætningen rettidigt op, og vi kunne forlade den smukke Nekselø kl 08:10! Vinden var østsydøst, så vi gik mod Sjællands Odde Rev for en effektiv halvvind med 5-5,5 knob på trods af den svage vind. Besætningen havde hørt gruopvækkende historier om forlis ved Sjælland Rev, så ruten var planlagt som sikker sejlads gennem Snekkeløbet 2 sm nord for Gniben. Ved at gå gennem Snekkeløbet blev der sparet mange sømil fremfor at gå op til Sjællands Rev Fyr. Gert stod ved roret under hele turen og gennem løbet. Skipper overtog krydssejladsen i den mærkelige sø, der altid står ved Sjællands Odde Rev. Efter de krappe søer kunne Gert overtage krydset ned mod Havnebyen, hvor vindstyrke og vindretning ustandselig skiftede. Alle nød turen, hvor vi ikke fik et eneste dryp. Inde i havnen fandt vi en pæleplads yderst, da dybden til sejlbådene lader noget tilbage at ønske.

Der er kun 3 erhvervsfisker tilbage i havnen og den gamle auktionshal er under ombygning til et multihal for Havnen med plads til torvedag, musikarrangementer, udstillinger m.m.. Det ser faktisk ud til at blive vellykket selv om det gennemføres med små midler. Ellers bærer havnen præg af, at man ligger tæt på store sommerhusområder. Sommerfolket valfarter til den meget velassorterede fiskehandel, boder med grøntsager, et aktivt bådeværft, et lille lokalmuseum drevet af frivillige, grillbar, bodega, fiskerestaurant, Superbrugsen og ikke mindst en klassisk havnesmugkro, Tunet for de mange ”aktive” fritidsfiskere.

Ellers er der ikke meget at se på Sjællands Odde, men et muntert havneliv i Havnebyen er bestemt ikke at foragte. Pigerne fik meget tid til at gå med at snuse rundt blandt de pittoreske havnebygninger, der påminder om en svunden guldaldertid for kystfiskeriet. Røgen fra fiskerøgeriet overdøver heldigvis lugten af rådden tang fra den nærliggende bugt, hvor den opskyllede tang samler sig.

Charlotte og Gert har inviteret os på fiskerestauranten kl 20:30. Kokken vil, til deres store glæde, lave en vegetar-ret specielt til dem! Det glæder vi os til oven på al det amatør kokkeri.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: