Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kiel – Aarøsund

Lørdag den 25. juli 2015, 64 sømil, Skyer, spredt sol, byger, torden, 19 – 22 grader, 4-7 m/s SØ-S

Det var aftalt, at Førstegasten skulle afmønstre kl 09:00, hvilket hun rent faktisk også gjorde. Skipper ville gerne udnytte et tørvejrsvindue mellem kl 09:00 og 15:30. Jeg havde studeret de forskellige vejrudsigter grundigt, og der var varsel om skybrud og torden i Jylland, så det handlede om at sejle klogt. Afgang for motor i den lune og lyse formiddag, hvor det ellers havde regnet og blæst hele natten. Betagende tur ud gennem Kielerbugten med mange erhvervsskibe og mange lystsejlere.

Landkrabberne ville at se Olympiahafen og fyret nord for Strande, inden de skulle hente Passaten på værkstedet. De vinkede til mig fra stranden ved Fyret, da jeg sejlede forbi. Sejt. Undervejs sms-ede Kirsten og jeg sammen og udvekslede sted-status.

Vejret var lunt, måske lidt lummert, så torden kunne måske blive aktuelt. Ude under skyerne og disen var der det her ildevarslende svovlgule lys. Heldigvis trak uvejret nord på op over Sønderjylland og Als skråt foran mig til bagbord. Jeg stødte først sammen med uvejret, da jeg nærmede mig Als. Jeg overvejede at gå ind i Mommark, men da jeg sejlede tæt på havnen, så jeg kun mindre master, så jeg blev skeptisk over for havnelodsens oplysninger. Kursen blev i stedet lagt mod Fynshavn, en halv time nord for Mommark. Da jeg nåede havneindsejlingen buldrede det i det fjerne og øsregnede, så jeg nåede at blive ret våd, inden jeg fik fortøjet, men undgik torden, den var længere mod vest.

Efter at have checket DMI’s nedbørsradar, ville jeg se vejret an kl 17:00, for da skulle det nemlig klare op. Det gjorde faktisk også, og jeg gik ud af havnen igen for at nå til Aarøsund i aften. Det passer meget bedre for sejlretningen i den hårde vestenvind, de har lovet i morgen. Så er der immervæk spist de 64 sømil ud af de 136, der lå forude. Aarøsund ETA 19:57.

Mens jeg sejlede mod Aarøsund, akkompagneret af Volvo-Pentaens blide brummen, skinnede solen ned til mig mellem de flotte grå og hvide skyer og jeg kunne sidde i cockpit, kun iført korte bukser, T-shirt og rødvin, mens jeg skrev dette epistel. Vores båd-internetforbindelse virkede perfekt med wi-fi og det hele. Herefter lavede jeg også aftensmad, der bestod af kartofler, gulerødder, (lidt) Schwartzwalder Schinke, rødløg, hvidløg og olivenolie. (Rester)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: