Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kappeln – Kirsten

Onsdag den 22. juli 2015, 0 sømil, Sol, 20 – 27 grader, 5-7 m/s V.

Som fødselar har man bl.a. ret til at bestemme, hvornår man vil spise morgenmad. Vi sad i Cockpit i den mest bedårende formiddagssol og havde fødselsdagsbord. Blomsterkrans af gule Gedeskæg om fødselarens tallerken, gaver og særligt udvalgt brunch.

Nu havde Kirsten jo fået gaver af datterne i Sønderborg, så ved morgenbordet var der ”kun” gaver fra Skipper. 2 gaver med gavepapir og 2 gavekort lavet på økologiske genbrugs kartotekskort. Dem med papir indeholdt en karrygul Ursula mælkekande og et specielt Eva Solo dørslag, som også kan anvendes som skål. Det ene gavekort var en strandstol (Strand körper) til Skæring, og det andet en pude efter eget valgt i Kappeln (Det blev en pude med kaskelotvaler). Kirsten havde erfaret, at en pæleplads inderst i havnen nu var fri, hvorfor vi flyttede Flicka derind, hvor det var meget mere landkrabbevenligt.

Christel og Niels kom til frokost ved 13-tiden. Vi havde sat alle solsejl op, for solen skinnede jo på Kirstens Fødselsdag. Hun fik selvfølgelig den største bog, som de havde kunnet opdrive, værket om Flora Danica, en bog på en 4-5 kilo ballast. Desuden fik hun et arvestykke, af en tyndhudet kaffekop med rosenmotiv. Efter frokost kørte vi en tur til Stadt Arnis, som er Tysklands mindste købstad. Den ligger kun 5 km syd for Kappeln. Den har en lang historie, der strækker sig tilbage til vikingetiden, hvor den var en ø – nu er den en halvø. Den har været et skibsfartscentrum og har én Langgade med meget velbevarede og fine gamle gavlhuse. Der er desuden 3 skibsværfter og en kabelfærge. Det er en rigtig charmerende turistby på den gode måde. Efter endt kulturvandring inkl et kirkebesøg fandt vi en hyggelig café, der ligger placeret på pæle ude i Schleien. Skipper fandt et bord på balkonen med nogenlunde læ, udsigt til både kabelfærge, skibsværfter, flotte træsejlskibe og Schleien. Dertil kom, at de serverede bedårende flotte og gode fødselsdagslagkagestykker med jordbær til alle samt the og kaffe.

Tilbage i Kappeln blev Christel og Niels indkvarteret på Hotel Kappeln. Derfra gik vi ned igennem det velfungerende og livlige gågadesystem til havnen. Der var selvfølgelig flere kapitalkrævende indløb undervejs, bl.a. føromtalte kaskelotpude.

Niels gik op til hotellet for at sørge for de sidste praktiske gøremål. Vi andre fandt hygge på Flicka III i Værftshavnen ved Ancker Yachting gmbh. Niels kom tilbage fra Hotellet lettere forsinket og opløftet, fordi en nydelig og ordentlig tysk hvidhåret frue havde antastet ham. Hun informerede ham om, at hun havde iagttaget, at han i forbindelse med sin fotografering, havde tabt Christels jakke, som han herefter selvfølgelig kunne genfinde. På båden præsenterede vi vores Massholm købmands Østrigske rødvin for vores kære gæster, der ikke protesterede inderligt.

Der var blevet researchet mellem de mange promenaderestauranter på havnefronten, og valget var faldet på ”Stark”, som ikke havde menukort og var en fiskerestaurant. Den så ud til at have stuvende fuldt hele dagen. Udenfor stod der et lille skilt: ”Bitte kein Plasticgeld, wir kochen auch keine Plasticfische”. Det var ikke muligt at bestille bord, alt var besetz. Vi tog alligevel chancen og stillede os tålmodigt op udenfor kl 19:30. Den modne og venlige tjenerinde spottede os, og hun sqeesede os ind på et lille bord med udsigt til køkkenregionerne. Det viste sig at være særdeles underholdene. Som sagt var der ingen menukort. Når man havde fået sin vorspeise, fik man lov at komme op til fiskeskølekranken, hvor man aftalte sit valg af fisk, tilberedningen og tilbehøret med chefkokken. Cool. Niels valgte selvfølgelig Mediteranien Style (alle slags tilgængelige fisk med oregano), vi andre Pigvar i 3 forskellige udgaver. Mums hvor var det godt og som sædvanligt rigeligt. Dertil lækker afsvalet tysk hvidvin. Klokken 22 var vi grydeklare efter en forrygende fødselsdag.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: