Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Massholm – Kappeln

Tirsdag den 21. juli 2015, 4 sømil, Sol og skyer, 18 – 22 grader, 7-15 m/s V.

Når det nu har tænkt sig at være lavtryksvejr, er det ret smart – det regner om natten og solskin om dagen. Førstegasten var da også klog nok og stod først op, da solen kom frem mellem de grå regnvejrsskyer. Vi tog os god tid til morgenmaden, så vi kunne være styrket til vores cykeltur ud til Østersøen. På himlen kunne man endda se Fjerskyer, Cirrus, der varsler en varmfront!?

Nordøst for Massholm ligger et stort fuglereservat og et naturcenter, som var målet for vores pedalatletik. Med rygvind på cykelstierne, cyklede vi på toppen af diget ud til strandengene ved naturcenteret. Undervejs var der gode informative tavler, der fortalte om det aktuelle landskab og natur.

SENSATION -SENSATION– da vi kom derud, svævede der en kæmpe havørn kun ca. 30 m over vores hoveder. Ude på naturstationen, ved grænsen til fuglereservatet, fik vi bekræftet, at der var tale om en havørn, uanset at informationsskiltet samme sted omtalte musvåger. Ornitologerne fortalte, at der var observeret 2 rugende havørnepar i området. Selve ”reden” hvor ornitologerne holdt til, var en pittoresk bjælkehytte med græstørvstag. Den lå bag et dige, lige som i en gryde, og var et meget charmerende sted. God information, om de fugle man kan se, og med udstoppede eksemplarer. Fuglemæssigt var det mest interessante dog, at hytten var omsværmet af hundredvis af by- og landsvaler, der havde reder under hyttens udhæng. Ornitologerne var også utrolig søde og formidlingsparate.

Vi cyklede på diget videre nord på langs Østersøkysten og kørte ind over landet, i læ af skov og hegn, til Massholm Bad, som er en nybygget by inde i landet. Selve Massholm er meget mere interessant. Vi havde absolut fortjent vores frokost på Bistro Am Hafen, som bestod af et bjerg af Fjordrejer (Tyskerne kalder det NordseeKrabben!) med tyske brasekartofler, når de er bedst. Mums, men vi levnede brasekartofler.

Vi hyggede os om bord – læste lidt – planlagde sejlruter – tog en mormor – gik en bådbrotur, mens vi ventede på, at vinden skulle lægge sig lidt. Ved halvsekstiden var det plausibelt, og vi kom fint ud fra bådepladsen. Det var svært i den hårde vind, men applaus til Førstegasten fra de omkringliggende både. Vi sejlede til Kappeln, hvor vi, efter en del besvær, fandt en plads for enden af en bådebro med en del strøm. Til gengæld viste det sig, at det var lige ud for Østersøkystens bedste bådudstyrsforretning, men det må desværre vente til i morgen.

I morgen er Kirstens fødselsdag, så det skal jo forberedes. Det er normalt kun en gang om året, men med hævdvundne sommertogt traditioner.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: