Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dyvig – Augustenborg

Lørdag den 11. juli 2015, 12 sømil, Solskin og skyet og solskin, 17-19 grader, 0 – 4 m/s S.

Kirsten havde ændret I logistikken, så hun kørte Gerts bil til Augustenborg, hvilket betød, at vi kunne tage os god tid til morgenrutinerne. Havnefogeden leverede rundstykker klokken 08:00. Vandet var fladt og sølvblankt med sol fra postkorthimmel. Morgenmaden blev for en gangs skyld derfor indtaget i cockpit. Skyr med friske jordbær, blødkogte æg, hjemmebagt rugbrød, grovhåndværkere, Schweizisk ost og lurpak. Havnesvalerne akkompagnerede os, og vi kunne iagttage, at mange bade var på vej ud over vandet, efter at have være blæst inde i 3 dage.

Kirsten kørte afsted i Gerts Seat og tog på alverdens svinkeærinder, så hun kunne være i Augustenborg samtidig med sejlerne. Vi andre nød det fine vejr og de smukke landskaber, 0g nød godt af Flex-o-fold propellens fremdrift, da vinden var sløj. Tæt på sejlrenden ind til Augustenborg passerede vi et vikingeskib med stribet sejl (rå). Kirsten tog godt imod os i Yachthavnen, hvor vi fandt en fin pæleplads tæt på land og faciliteter. Hun havde i øvrigt haft en grænseoverskridende oplevelse, idet hun havde bestilt kaffe og kage på det nærliggende Fjordhotellet. Der havde hun fået det største stykke lagkage, hun kunne mindes, så hendes appetit til frokost var stærkt begrænset.

Efter frokost om bord gik vi en kulturel tur gennem byen til Augustenborg slot og parken. Gert havde i bilradioen hørt om en skulpturpark i forbindelse med Augustiana, et kunstcenter vest for Slottet, der i dag er hospital for sindslidende. Mange af skulpturerne er gode og passede godt i konteksten. Særlig indtryk gjorde en ny installation med nogle tynde blåmalede stammer, der var nedgravet i geometrisk mønster på begge sider af fjorden. Øvrige værker var generelt af høj kvalitet og var gåturen værd, Gert var specielt fascineret af en skulptur, der både kunne være 2 skrifttegn og et tæt omslynget par.

Charlotte sponserede et besøg i kunstpalæet Augustiana, der udstillede en masse interessante kunstværker af Prins Henrik! Skipper blev parkeret på caféen udenfor med et glas rødvin, som heldigvis ikke var fra Chateau Caix. Den øvrige del af besætningen var imponeret af Kong Henriks kunstneriske evner, der åbenbart overstiger hans sproglige talent, men matcher hans kulinariske evner. Vi fik også set den enkle pastelfarvede slotskirke, der nu fungerer som sognekirke.

Charlotte og Gert stod for aftensmaden, som blev indtaget i cockpit efter, at der havde været cocktails og snacks på fordækket – så vejret kunne vel ikke have været helt ringe. Der blev gået lidt aftentur, men desværre uden særlige referérbare hændelser eller oplevelser. Og for første gang kunne dagens epistel skrives, siddende i cockpit.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: