Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sejler-sejlads

Aarhus – Mou Torsdag 25-07-13 – Skyet –Sol – skyet – sol, 20-23 grader, 3-11 m/s SØ – S, 80 sm.

Der var planlagt transportsejlads fra Aarhus til Grenå, men da DMI lovede regn lørdag ville skipper gerne i havn fredag aften. Planen blev i stedet at sejle til Hals ca. 75 sømil.

Førstegasten havde fået lov at blive og sove med skipper, hvilket på flere måder var skæppe skønt. Hun ville gerne tidligt til Viborg, så for en gangs skyld ville hun tidligt op, hvilket passede mig glimrende. Nessie og Kirsten vinkede fra kajen til Flicka III kl. 07:15.

Vandet var spejlblankt, så det blev motorsejlads til Sletterhage, men der begyndte der at blive lidt vind, så sejlende blev sat. Storsejl og Code 0, hvor forbavsende effektive, og båden gled lystigt videre mod Øer (sydøstspidsen af Djursland). Her skulle der drejes op mod Grenå, så vinden ville være ind fra agten, hvilket ikke egner sig til Code 0,. Skipper beordrede derfor sat 100 m2 spiler. Det er fedt at sejle med spiler. Det gav i starten en fart på 5 knob, men vinden øgede langsomt og var ved Gjerrild helt oppe på 11 m/s, hvor båden loggede 10 knob – det var også lækker sejlads. Styringen blev det meste af tiden varetaget af JOFA (Selvstyreren), men når det blæste meget måtte skipper tage over, hvilket han nød.

Ud for Grenå måtte jeg bomme spileren, men ventede til vinden var ned på 6-7 m/s og fik fortaget bomningen problemfrit. Nord for Djursland måtte jeg bomme igen. Ud for Øster Hurup drejede vinden så meget, at jeg måtte tage spileren ned og erstatte den af Code 0. Det var en pragtfuld sejlads, hvor jeg fik afprøvet mange forskellige sejlføringer og forskelligt trim.

På vej til Hals var der nogle meget truende skyer mod vest og nordøst, så jeg var meget opmærksom på vejrudviklingen. Der var dog ingen bulder brag, og der kom ingen bygevind eller regn. Det er ikke mange regndråber, vi har følt på vores kind, på denne sommersejlads. Ved Hals Barre blev der sejlet med almindeligt forsejl og storsejl. Det stel var oppe helt ind til Mou havn, hvor jeg fik en pæleplads, hvor der knap var dybde nok. Her lå jeg godt ved siden af nogle søde svenskere, som havde sejlet rundt i Limfjorden i 2 uger, og de var forståeligt meget begejstret.

Undervejs på turen foretog jeg forskellige reparationer, pudsninger og justeringer, så ud over sejlturen nød jeg at få lavet en række småting på båden: 1) Satte 5 ekstra kroge op, 2) pudsede stativ til sprayhood og justerede det, 3)skruede lampe op i sejlrum, 4) satte et beslag på agterstaget – så talje ikke gnaver på staget, 5) satte trimmærker på fald og reb, 6)skruede vandhanen helt fast, 7) satte helt ny rist i cobbgrillen, 8) skiftede blok på nedhal på Code 0, 9)satte standfjeder på ny blok til Code 0 nedhal, 10) ordnede reb og liner, 11) rengøring hist og her, 12) oprydning i reservedelsboksen og så videre.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: