Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

For anker i Knebel Vig

Knebel Vig Tirsdag 23-07-13 – Sol, 18-24 grader, 8-3 m/s SØ – Ø, 34 sm.

Sidsel ville gerne til Knebel Vig og ligge for anker. Det var en passende dagssejlads på ca. 30 sømil, når man nu kan lide at sejle. Vi ville være ret tæt på Aarhus, hvor skipper skulle på arbejde onsdag kl 12:00. Afstanden er ca. 10 sømil – et par timer.

I løbet af natten var det blæst op fra SØ. Vi vendte desværre stævnen mod vest, så bølgerne slog op under agterudhanget. Så det var ingen problem at blive vækket. For første gang i lang tid stod vi op til gråvejr, men vi kunne se morgensolen sol et guldbånd ude mod øst mellem Besser Rev og skydækket. Kl. 9 skinnede solen lystigt igen, og vinden var frisk. Vi fik nabobåden væk uden problemer, men vi lå inde mellem 2 sæt på hver 3 både, og det var pålandsvind. Men ved gode genboers hjælp og snilde, fik vi drejet båden så meget, at vi kunne bakke ud i vinden og slippe fri af broen.

Lidt i ti satte vi sejl, og udnyttede den gode vind fra SØ, så Code 0 blev rullet ud. Det gik over stok over sten med en meget tilfreds rorgænger, Sidsel ved rorpinden. På et tidspunkt loggede hun 9 knob. Det var hun ikke utilfreds med. Det var smukt og flot at sejle op mod Helgenæs med mange sejl på vandet, der skulle i alle mulige retninger, mens Molslinjen siksakkede ud og ind mellem sejlene og frem og tilbage mellem Odden og Aarhus.

Da vi passerede det smukke, Sletterhage fyr løjede vinden og vi var nede på 4 – 5 knob. Men vi nød det smukke syn af det kuperede landskab og Begtrup Vig. Imens lavede Skipper nedhal til faldet på Code 0. Det kan også senere kan anvendes til den nye skæringsspiler. Vinden øgende lidt igen til 5-7 m/s. Nedhalet blev monteret og fungerede fint, lige indtil vi skulle skære op mod Kalø Vig, for så sprang en karabinhage, som skipper havde valgt for klejn. Vi faldt af og fik Code 0 i læ af storsejlet og kunne genmontere den. I mellemtiden var vinden gået helt i Øst – Nordøst og vi måtte krydse op mod gabet ind til Knebel Vig. Det gik langsomt og til sidst overgav vi (skipper) os og satte Volvoen i gang.

Sidsel ville gerne vise mig Knebel, hvor hun i sin tid flere gange havde besøgt Ila. Så vi sejlede ind til den lille havn ved Knebel Bro, hvor vi nemt fandt en ledig plads. Vi havde en hyggelig, men varm gåtur gennem Knebel Bro, op til den smukke gamle kirke fra 1550, men med et lille latterligt tårn. Kirken ligger højt og synligt fra både land- og søsiden. Knebel er en velfungerende landevejsby, med gamle og nye huse, der udnytter den storslåede udsigt over Knebel Vig. Vi så også et Mangfoldighedens hus, hvor der var rigtig mange kulørte stærekasser. Vi besøgte også et galleri, hvor vi kom til at købe nogle fine kort til førstegasten. Det var i øvrigt rigtig fine billeder, som kunstneren lavede og udstillede.

I byen og på havnen var der pottevarmt, så vi var glade for at komme ud på vandet igen. Vi sejlede op til den nordvestlige del af vigen, Her var der en bugt, hvor der var dybt vand tæt på kysten og plads til at ankre og svaje. Her var der udsigt til flotte kuperede bakker, hegn, modne kornmarker, store gårde og huse tæt på vandet. Vi fik begge straks lyst til at bade i det rene vand, der var 23,5 grader. Det var skønt og helt uden brandmænd. Lidt senere kom der et par piger ridende på heste i vandkanten. Hestene var kåde og vilde med vandet. Den ene sparkede i vandet, så det sprøjtede. De endte med at ride langt ud i vandet, så vandet gik næsten til ryggen på hestene.

Cobbgrillen var blevet tændt og de nye kartofler sat i blød. Det blev til grillede snackpebber og salatløg samt flanksteak og lidt saft fra gedesækken. Solnedgangen tegner smuk og vi forventer ikke helt så meget dug, så i går, hvor båden var sjaskvåd på kort tid. Sidsel læser e-bog og skipper skriver logbog i cockpit efter lidt forgæves fiskeri efter fisk, som jeg faktisk så lave hvirvel i vandet.

12►

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: