Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dansk sommer på toppen

Spodsbjerg – Lohals Onsdag 17-07-13 – Sol, 19-25 grader, 7-2 m/s V-N, 20 sm.

Langeland er lang, og det var dagens plan at sejle op til toppen og om på vestsiden, til Lohals, en gammel fiskerihavn, der nu er turistmekka på den gode måde. Herfra kunne vi udforske Nordlangeland sammen med Christel og Niels i deres Passat.

Christel og Niels skulle have servicebesøg af deres elinstallatør med en ny vaskemaskine efter frokost, så de kunne først støde hen på eftermiddagen. Vi havde derfor god tid til at rømme Spodsbjerg i god ro og orden. Vinden var i vest med 5-7 m/s, så det var ideelt sejlvejr men totalt bølgelæ op langs Langelandskysten. Alle klude var sat og vi gik mellem 5,5 og 6,5 knob gennem vandet. Skipper fandt hurtigt ud af, at der stadig var kraftig sydgående strøm, så det var en fordel at sejle tæt inde på land, hvor strømmen var mindre. Det havde den gode sidegevinst, at vi fik set rigtig meget af Nordøstlangelands landskab på ganske tæt hold. Bl.a. fik vi rigtig gode fotos af Hou Fyr. Vi overhalede med denne metode, samt godt sejltrim, flere andre sejlbåde. Både skipper og gaster nød sejladsen i fulde drag. Ved nordspidsen lagde vinden sig næste helt og det sidste stykke til havnen måtte tilbagelægges for motor,

Hovmesteren sørgede for at der blev nydeligt om læ og i cockpit, så der var klar til kaffegæsterne, der først kom kl 16:30. Udflugten gik til Landart-parken ved Tranekær Gods. Det var en speciel god oplevelse at gå mellem de store og specielle træer i naturen øst for Tranekær og se de flotte landart installationer. Et stort natur-overflødighedshorn gjorde stort indtryk. Det var lavet af store og lange ungtræstammer fastgjort på cirkulære stålrammer, så det dannede et horn, der var ophøjet på en jordvold. Det var fyldt med runde kampesten fra egnen, der rullede ud af hornet. De største nederst og de mindste længst inde.

På turen tilbage insisterede Niels på, at vi skulle se en restaureret tobakslade. Bare turen gennem det bølgende landskab retfærdiggjorde målet. Tobaksladen lå inden midt i en løvskovslund op ad en idyllisk stråtækt sag og var aldeles bedårende. Restaureringen var sponseret af Skandinavisk Tobakskompagni, og der var pudsigt nok totalt tobaksrygning forbudt. Det var meget informativt stillet an med plancher, montre og tørrede tobaksplanter samt en lille have ved siden af med rigtige tobaksplanter. Under 2. verdenskrig fik dansk tobaksproduktion en opblomstring med Virginia tobak, der kun siden er overgået af hashdyrkning i hippiehaver. Her var der samtidigt hyggeligt pitstop med af drikning af rød og blå cola samt indtagelse af chokolade og mandler.

Vi nåede at få styr på proteinindkøb i Dagli´brugsen, så Cobbgrillen ikke blev arbejdsløs. En fantastisk sommeraften i havnen med kviksølvagtigt vand og rødvin i glasset, hvad mere kan man forlange den 17. juli? Det gik op for os, at også solen også i aften var på vej ned. En tur til Frankeklint Fyr blev planlagt i huj og hast. Julie blev tilbage og tog sig af Nessie og den maritime logistik Vi andre nåede lige at se solen gå ned over Fyn, mens vi stod med ryggen mod det lille fyr på toppen af klinten. Hvor bliver man dog igen og igen glad for sit land, dets landskaber, sunde og have. Hvor bliver man glad for, at man ikke ligger og koger ved en pøl på et hotel i Sydeuropa, men nyder Danmark, når det er dejligst. Turen blev perfekt afsluttet ved en gåtur langs Nordenstrand på toppen af Langeland.

Tilbage på Flicka III havde Julie disket op med levende lys og lanterne samt en skål friske jordbær fra Tåsinge. En smagfuld afslutning på en fantastisk sommersejladsdag.

12►

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: