Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Omø – Næstved – Karrebæksminde

Mandag 08-07-13 – Sol, 15-25 grader, 4-8 m/s VNV, 29 sm, 4-7 knob.

Karrebæksminde kalder. Efter et kort morgentema stak vi af kl 08:00 mod øst med vinden i ryggen i den herligste morgen. Sejladsen langs Sydsjælland mindede os om de mange herregårde og godser, som ligger her uden at være blevet udstykket til husmandsbrug. En smuk kystlinje med blødt og venligt lanskab.

Vippebroen i Karrebæksminde, efter hollandsk forbillede, åbner kun hver hele time, så vi kunne komme med igennem kl 12:00. Det blev en smuk sejlads gennem Karrebæk Fjord på vej til Næstved, selv om vi måtte følge den afmærkede rende. Vi kunne ikke umiddelbart komme helt ind i centrum uden at få åbnet ”Den nye svingbro”, som bærer søndre ringvej. Vi forsøgte at gå ind i Nælstved sejlklubs kanalhavn, men der svarede dybden ikke til søkortet. Det var charmerende at sejlede i den gravede kanal, som gav minder om kanalsejlads i Sydfrankrig. Et opkald på VHF kanal 12 til den venlige brovagt ved Karrebæksmindebroen medførte, at han åbnede den meget trafikerede svingbro for os. Vi kunne komme helt ind til centrum, hvor en aktiv og meget kommerciel industrihavn ventede os. Efter lidt døje fik vi fundet en plads, hvor vi kunne fortøje. Skipper fik fundet et cykelværksted i centrum, som ville sætte nye pedaler på den kinesiske foldecykel. Dens styrbord pedal var nemlig slidt op og rigtig træls at træde.

Mens cyklen blev repareret, surfede vi rundt i Næstveds gågadesystem og fik købt lidt ind af forskellige nødvendigheder, såsom kaffe, salt og vin. Mens Nessie og jeg blev parkeret ved et vandingshul, gik Kirsten på opdagelse i en fantastisk boghandel, der åbenbart tog sin egenart alvorlig. Inde i midtbyen var der sydlandsk stemning, og vi var glade for at komme tilbage til havnen, hvor det luftede lidt.

Tilbage ved svingbroen ventede vi på en indadgående coaster, Lisbeth, der havde en stor ladning egestammer med. Vi sneg os igennem vestpå, mens hun stille gled ind mod havnen. Kl 18:00 kunne vi komme igennem vippebroen i Karrebæksminde og kunne lægge os på en dejlig, men dyr, pæleplads i Søfrontens Lystbådehavn!

Karrebæksminde er et sandt inferno af sommerlandets turister med fiskeboder, restauranter, tøjbutikker, værtshuse, ishuse osv, der sikkert kun overgås af Blokhus. Selve vores havn var fredelig og velfungerende.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: