Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sommertogt 2013

Virksund – Hals Lørdag 29-06-13 – regn og sol, 12-15, grader 6-20 m/s v-vnv, 70 sm 6 – 10 knob.

Det var dagen hvor sommertoget startede. Skipper havde glædet sig og Kirsten kørte mig til Virksund, hvor en fin støvregn tog imod os. Kl 08:30 stævnede Flicka ud. En foran for tværs gav god fart hen over Lovns Bredning. Nord for Sundsøre blæste det op til 12-14 m/s, så jeg rebede storsejlet ned først til 1. reb og senere til 2. reb. Det gik stærkt 7-8 knob på en foran for tværs med vinden i vest. Ved Livø Tap friske det endnu mere op og bølgerne var hæftige, men til gengæld kom solen og det blev et flot sceneri. Skipper skulle arbejde for føden og de store bølger gav en meget rullende sejlads. Lige før Løgstør Rende tog jeg storsejlet ned, så det kunne blive udramatisk sejlads mod Aalborg, hvor de havde lovet vind op til 20 m/s. På trods af det begrænsede sejlareal var farten 7 – 9 knob, og meget behagelig i det oprørte hav med de hvide tænder. Det var ikke mange andre både jeg mødte. I Aalborg blev der tanket diesel og skipper fik sig en spegepølsemad midt mellem jernbanebroen og Limfjordsbroen, hvor jeg kom igennem kl 17:00. Et tysk krydstogtskib havde lagt til i Aalborg og kasteden los kort efter passagen. Ved Vendsysselværket blev jeg overhalet af det store hvide skib. Imponerende syn ganske tæt på Flicka – det skulle til Oslo havde jeg hørt på VHF-en. Kirsten tog imod i Hals og der blev lagt til uden på en lille Maxi inderst i havnen i rimelig læ, selv om det stadig blæste godt. Skipper blev kok og velfortjente grillpølser blev sat til livs.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: