Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Christiansø og Fredriksø

Mandag den 23. juli 2012. Sol og skyfrit. 17 – 21 C. 6-12 m/s SV. 0 sm. 0 Knob gsn, max 0 knob.

Landliggerdag er vel det nærmeste man kommer det, selv om det kun er på en af Danmarks mindste øer. Besætningen var glad for en sejlfri dag tilbragt på Ertholmene. Vi lå nummer 3 i en række af 7 både, der lå langskibs ved granitkajen. De 2 inderste ville selvfølgelig ud i den hårde sø senest kl. 09:00, så det medførte et typisk leben af både, der rokkerede rundt og alt for hurtigt skulle gøre sig klar til sejlads. Da rokaden var overstået lå vi inderst ved kajen med 5 tykke fendere mellem os og bildækkene, der ellers skulle beskytte bådene fra den hårde granit, men hvem vil gerne have sværte sin båd til i gammel mørnet gummi?

Da vi var på plads kom sommervejret igen, da morgenskydækket lettede. Vi nød øens slentrestemning og havnens liv og leben. Kirsten gik ture og researchede og lokkede senere skipper med på en byvandring til et lukket bibliotek og et åbent fyrtårn samt ikke mindst krudthusets ruin, der er meget smuk. Med den azurblå himmel som krudthusets tag gav den mindelser om italienske og græske ruiner. Det er nogle fantastiske øer, som giver os gode og varige oplevelser, som vi vil mindes med glæde og vi værdsætter virkelig at den danske stat tager så godt vare på denne enestående natur og kulturarv.

Vinden øgede ganske som lovet og dønningerne stod ind i havnen som følge af den hårde sydvestlige vind. Det gav en masse uro i bassinet og de 3 både uden på Flicka III skubbede os godt ind mod kajen, men både kaj, fendere og sejlbåd holdt til presset.

Mens Kirsten gik op til thevandssøen og læste i Knud Voss ”Status på Skæret” nød skipper havnelivet kun iført en kold dåseøl og shorts. Det blev dog hurtigt for kedeligt, så kystfiskeriet blev forsøgt fra østkysten ud mod sælskærene. Oplevelsen og sceneriet overgik fuldstændigt resultatet. Kirsten havde for øvrigt forøget ballasten med endnu en indkøbt bog, ”Christiansø, Fæstning og Fristed” af Jacob Ludvigsen med fremragende fotos af Knud Nielsen.

På den efterfølgende hundeluftningstur mødte skipper Dorthe og Helge, Dorthe er en gammel skolekammerat fra gymnasiet, som jeg lige har fået genopfrisket i forbindelse med det 40 års studenterjubilæum på Vestfyns Gymnasium, netop afholdt den sidste weekend i juni. Sådan er verden så lille. Vi aftalte at mødes i slyngelstuen til klokken 5 seancen. Hyggelig snak med 2 friluftsmennesker, der i en moden alder også har fået luft under vingerne. De bor i Assens, hvor Dorthe har Vestfyns største fysioterapiklinik Helge er SFO leder på Nordfyn.

Dorthe og Helge blev inviteret på bådbesøg, når de havde fået sat Gæstgiveriets gode menu til livs. Vi andre nød grillmad i cockpit med udsigt til Fredriksø med røgeriskorstene og sortmalede bådhuse, hvor solen gik ned nord for Ballonen, bygningen, hvor Dr. Dampe sad fængslet i 15 år. Sommernattens himmel var fortsat synlig nordpå mellem havnens mange master og stag. En hyggelig og minderigt afslutning på et vellykket besøg på Christiansø.

Video om turen til Christiansø

12►

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: