Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Pinsetogt

Lørdag: Kirsten havde desværre vagt lørdag formiddag på biblioteket, så vi kunne først forlade Virksund lidt i tre lørdag. Sidsel sluttede sig til os – hun havde også glædet sig til at se Flicka III. Der var ikke megen vind, da vi satte sejl i lagunen ud for havnen. Kun ca 4-5 m/s fra syd, men mørke skyer trak op i syd, selv om DMI først havde lovet byger kl 18:00. Skipper havde sat code 0 for at udnytte den svage vind, men efter den lille Trangmand var det alt for meget sejlføring, for skyerne indholdt 8-11 m/s som var drejet i SV. Vi havde et værre mas med at få den rullet ind i den hårde vind, da jeg glemte at falde af og lade det ske i læ af storsejlet – det ved vi til næste gang. Kirsten syntes at vi sejlede for skråt, men stærkt gik det 7,5 knob på kryds er ikke ringe og vi var snart oppe ved Bregnsø Hage, hvor vi faldt af. Fur blev nået på 3 timer. Her lagde vi os uden på en stor sortblå Hanse 461 fra Struer. Havnen var fuld af pinsegæster. De var søde og imødekommende og det lykkedes os både at få vand og strøm. Ved siden af en 46 fods Hanse, så er Faurby 363 godt nok lille. Men vi nyder den og hygger os. Ved nitiden forsvandt bygerne og den grå himmel og det klarede op, så vi kunne gå en tur på land i den flotte aften.

Søndag, pinsedag: Efter hyggelig morgenmad og bad med chipkort satte vi sejl syd for skibsværftet og lagde kursen mod Nykøbing – tøserne ville til en havn med by. Vinden var i VSV, så vi kunne ikke holde Muslingekompagniet op, men måtte tage et kryds mod Glyngøre i den skarpe vind på 7 – 9 m/s. Vi kom i havn inden det blæste endnu mere op, ogvi fik en fin plads i det gamle færgeleje, hvor vi nød solskinnet med de drivende skyer. Forskellige småting blev ordnet om bord og tøserne brugte 20 minutter i Fakta, selv om det kun bør tage 5 minutter. Sidst på eftermiddagen dukkede Erling og Anne-Marie op, der havde nydt den hårde vind til at sejle fra en Albin Alfa fra Skive. Vi havde reserveret en fin plads til dem, og det blev om aftenen belønnet med vin og snak. En fin aften med grillmad på Copgrillen, hygge i cockpit og efterfølgende klar solnedgang og løjende vind.

Mandag, 2. pinsedag: Et lyst gråvejr dækkede morgenhimlen, og vi nød at sidde i kahytten, nød det lækre teakinteriør og spiste morgenmad med lune grovboller og røræg. Vejrudsigten lovede småbyger og finregn med vind på 3 – 7 m/s fra Sydlige retninger. Vindstød op til 10 m/s. Vi kastede los sidst på formiddagen og satte storsejlet i reb 1 for at lave hustruvenlig sejlads, men ved krydset ned gennem Fursund i modstrøm og ved 4 m/s, fik vi allernådigst tilladelse til at rebe ud, og så gik det over stok og sten. Vi glædede os virkelig ved sejladsen og jeg fik trimmet Apexsejlene, så de trak maksimalt. Sidsel styrede og nød at håndtere den svungne teakrorpind. Vi overhalede mange andre sejlbåde og bl.a. en Larsen 28 blev sat eftertrykkeligt. Vi lavede pitstop i Sundsøre, der lige har fået lavet en ny gæstemole, som desværre ikke var helt færdig, men vi fandt et sted, hvor vi kunne ligge langskibs. Skibshunden, Nessie blev luftet, og Sidsel fandt nogle nye pudsige bådnavne til samlingen. Frokosten blev indtaget i cockpittet, idet det var klaret lidt op med enkelte solstrejf og lun vind fra SØ. Columbine passerede efter en halv time, men den blev indhentet igen i Virksund, selv om vi lagde fra en halvtime efter passagen. Sejladsen hen over Lovns Bredning var igen en lise for sjælen. Da vi tog sejlene ned, begyndte det desværre at regne og vi måtte pakke ned i den lune regn. Dagens middag blev indtaget i klubhuset hos Annie og Sidsel blev sat på toget til Aarhus i Højslev.

En skøn pinsetur, hvor mange kommer hen og beundrer båden og siger – hvor er hun smuk – ja ikke? Nogen siger – har den ikke været dyr – jo jeg kunne nemt have fået 2 dusinbåde til samme pris, men jeg kan jo kun sejle i én ad gangen! Hvor er det dejligt at Thomas Hougaard og hans bådebyggere viderefører dansk bådbygningstradition, når den er bedst.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: