A sample text widget
Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis
euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.
Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan.
Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem,
suscipit in posuere in, interdum non magna.
|
Lørdag den 15. oktober Sol og skyfrit SØ 3-5 m/s
I skønt solskinsvejr nød skipper at gå og klargøre båden til lænestolssæsonen. Sidste weekend tømte vi båden for tøj, bøger, mad og dyner. I dag blev sejlene tørret, taget ned og rullet op. Spilerstage demonteret. Reb og liner blev taget af og kvejlet op. Bommen afrigget og taget af og nu er båden klar til at få masten af og komme på land. Teakdækket vasket i sæbespåner. Hynderne kom i bilen – agterhynder var der dog ikke plads til. Hynderne blev kørt i sommerhuset. Det var dejligt at gå og nusle i havnen i Skærbæk, men lidt besværligt at gøre alt alene. Kirsten skulle gøre klar til efterårsferie i Italien.
Søndag den 9. oktober Skyet med sol, byger og regn SV-S 6-15 m/s
Dønningerne fra Årøsund forplantede sig til havnen, så vi var blevet vugget i søvn. I løbet af natten var det blevet vindstille, måneskin og stjerneklart og meget koldt. Om morgenen sneg solens stråler sig ind under de disede skyer og kastede et smukt varmt morgenlys over gåturen med skibshunden. Blåklædte fritidsfiskere og løsgående hunde var de eneste, der befolkede havnen og små fiskejoller kom ud og ind af havnen med ål og fladfisk. Vejrudsigten lovede først letskyet vejr, men byger, regn og kuling hen på eftermiddagen, så det var med at udnytte formiddagen.
Havnens blå og velfungerende indkøbscykler blev benyttet til en cykeltur forbi landsby, kirke, gårde og hasselhegn. Nessie tronede i cykelkurven på den ene bagagebærer. På sydøstenden af Årø havde vi håbet, at besøge øens berømte vingård, men den havde lukket for sæsonen. En anden gårdbutik, lidt længere oppe ad vejen, havde heldigvis åbent og solgte os Galoway oksekøb i form af røget filet, inderlårsbøffer, oksespegepølse og kryddersalt. Ude ved Årø Kalv var der et velplaceret fugletårn, hvor vi fik et godt overblik over Årø Kalv, det lavvandede område og Bågø. I caféen på den meget velrestaurerede Brummers Gård drak vi en god kop kaffe og en god snak med den sønderjyske værtinde.
Vinden var øget og kom nu frisk fra syd, men vi fik lagt sikkert fra land, satte sejl og gled op vest om den lille holm, Linderum, med kursen vest om Brandsø. Her vi lagde vi kursen nord på mod fyret på Fænø, der lyste hvidt midt i bøgeskoven, selv om vi var mange sømil syd herfor. Vi så rigtig mange fugle på Lillebælt. Bl.a. flokke af edderfulgle og sortænder lettede tæt på båden og trækkende grågæs prydede himlen med deres V-formationer. Kirsten er ved at være noget fascineret af Fænø, og hun har nu studeret øens hjemmeside, fyr og historie intenst. Fænø må snart have et besøg, hvis det ellers kan arrangeres. Under hele sejlturen til Skærbæk forsøgte solen at fortrænge lammemaveskyerne, men skyerne og vinden øgede og vi var i havn på ca. 2½ time. Maksfarten var helt oppe på 9 knob, men jeg kunne trods alt mærke, at algebegroningen begrænsede farten. Da vi var vel i havn øgede vinden til 10-15 m/s og bygerne begyndte at høvle ind sydfra. Sejlersæsonen er slut nu, vi fik pakket vores sager i bilen, så kun sejl, mast og motor mangler at blive klargjort til vinteren.
Endnu en skøn og indholdsrig sejlerweekend ligger i vores sjæl og venter på at blive fordøjet og nydt i den kommende vinter.
Lørdag den 8. oktober
Da vi kom fri af fjorden fik vi igen nordvestenvinden at føle. Det blæste 8-12 m/s og med rullende søer fra bagbord. Havnen i Årøsund ligger ikke specielt beskyttet, men vi fik da fortøjet langskibs til en flydebro midt i havnen med stævnen mod vest. I de sidste efterårssolstrejf gik vi en skøn tur ud til fyret. Solens sidste varme stråler bestrøg fyret, lige inden det selv begyndte at bestryge Årøsund med sit flashlys. Syd for fyret var to surfcastere ved at se, om de kunne lokke nogle flade i tasken. Havnekiosken havde 2 el-golfbiler holdende, og den havde et skilt, der var flottere end resten. Havnen havde flere bænke, der egnede sig til forskellige samtalesituationer – den ved havnekontoret var forsynet med et skilt: “hersidderdedederaltidsidderher” oversat til: Her sidder de, de der altid sidder altid her. 3 musende tårnfalke distraherede gasten. Den lille moderne og charmerende færge pendlede frem og tilbage mellem Årø og Årøsund som en fotogen forgrund til den purpurfarvede aftenhimmel. Meget inspirerende og livsbekræftende scenerier, der nok kunne forsinke aftensmaden. Den bestod til gengæld af kno-fladede cordon bleu, så bløde og møre som smør, en salat bestående af iceburgsalat, fintskårne kolde saltkogte aspargeskartofler, tomater, snackpeber, basilikumeddike, olivenolie, friskkværnet peberblanding og italiensk rødvin.
Lørdag den 8. oktober Sol og blå himmel 10 – 11 grader NV 3 – 11 m/s
Vindens ændring i styrke, var det eneste, der vuggede båden, men vi fik begge en rigtig god nats søvn og vågnede op til en smuk solopgang over X-Yacht værftet. En SMS skabte kontakt til Marianne og Poul, Kirstens søster og svoger. De havde rundstykker med til vores fælles brunch på Flicka III: med hjemmebagt græskarkernerugbrød, røræg, yoghurt med svensk hindbær, ost, hytteost, juice, kaffe og hyggesnak. Således styrkede gik vi på bytur gennem hyggelige middelalderstræder og smøger. Snart endte vi dog minefeltet af tøjbutikker. Solen og udmærkede strategisk placerede bænke formildede omstændighederne – det kan være ganske underholdende at iagttage menneskeracen. Det blev også til lidt kultur – et besøg i den meget smukke domkirke med dansk gotik, når det er bedst. Haderslevs berømte sønderjyske slagter flåede os til gengæld for 2 smørmøre oksemedaljoner, da fiskehandlerens udvalg var for minimalistisk. Turen sluttede med lækker frokost hjemme hos Marianne & Poul inden Marianne skulle på job. Det smukke vejr skulle udnyttes, så vi tog turen ud gennem fjorden med den nedgående sol i ryggen, for at sejle til Årø.
Fredag den 7. oktober Sol og drivende skyer, 11-12 grader, NV 9 – 16 m/s
Vi kunne heldigvis begge slutte vores intense arbejdsdag lige over frokost, så vi var i Skærbæk allerede 14:45, efter en l a n g fredagstur på 13-eren i byger og køkørsel. I Skærbæk skinnede solen selvfølgelig, hen over en blyfarvet byge og efter en ½ time kastede vi los og satte alle klude. Vinden var i NV og der var nok af den. Med en agten for tværs gik det fint ud af Kolding Fjord i Lillebælts kogende modstrøm. Efter Stenderup Hage lagde vi kursen mod sydvest for at følge kysten mod Skamlingsbanken, men vi fik derfor vinden ind foran for tværs. Det gav krængning og fruen synes det var for skråt, så vi rebede til 1. reb da vinden også var øget til 11-14 m/s. Det gik dejlig stærkt – mellem 7 og 9 knob. Vinden øgede yderligere ved Brandsø og var oppe på 16 m/s og vi rebede ned i 2. reb, og det gik fortsat stærk, og vi var på et tidspunkt helt oppe på 10,1 knob. Vi nåede mundingen af Haderslev Fjord allerede efter kun 2 timer og 15 sømil, og besluttede os derfor at gå til Haderslev i stedet for Årøsund, der ville have været for vindomsust. Haderslev Fjord er 7 sømil lang, smal og smuk. Den tog sig bragende godt ud i solnedgangen. Undervejs var der mange pudsige scenerier, f.eks. en campingvogn på en tømmerflåde, gamle pittoreske faskiner og nummerbøjer med måger. Strømmen tog til, og inde i bunden, tæt på centrum fik vi os sneget ind på en pæleplads med næsen mod NNV. Sulten blev stillet med 200 g fredagshakkebøffer, tomatsalat og aspargeskartofler, men chiantien var for ringe, men det findes der jo råd for :-).
Flere fotos fra søndagsturen på Bågø samt foto af trimaranen, der bliver overhalet.
|
|