Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skagen – Læsø

Kirsten og Skipper skal sejle Flicka III hjem til Virksund fra Skagen. Ved afslutningen på Skagen Race efter at have taget sejlene ned, satte motoren ud. Den havde ellers gået som en symaskine, når vi havde brug for den på turen op til Norge. Vi kunne ikke få liv i den igen. Det var stadig kuling, så vi sejlede 3-4 knob alene på riggen. Vi satte en mindre del af forsejlet og sejlede ind i havnen for sejl (som jeg plejer at sige til mine duelighedselever, at man altid kan gøre – den her gang var det bare i kuling fra vest) efter at Skipper først havde orienteret sig om havnens forhold for at vurdere, hvor man kunne lægge til. Inde i havnen opdagede vi for enden af en mole et stort svensk flyvepap, der kunne tage imod vores fortøjninger, og hvor vinden ikke gav flere problemer end nødvendigt. Vi fortøjede uden på svenskeren, som også havde motorstop, hvorfor han også lå et uautoriseret sted for enden af “Petroleumsmolen” lige ud for Auktionshallerne. Kirsten tog imod os med solskin, champagne og flag, og efter at have ryddet op hyggede vi os og gik op i byen og spiste italiensk. Skagen var fyld til randen af nordmænd og turister. Faurby Yacht havde – med sædvanlig effektivitet – i mellemtiden organiseret en flink motormand, Kim, der kom om fredag morgen og ordnede problemet – der var kommet vand i dieseltanken gennem udluftningsslangen i forbindelse med de store søer, der var skyllede ind over dækket i stride strømme, da vi bankede pæle hele vejen tværs over Kattegat. I det smukke solskin tog gasterne bilen sydpå, og Kirsten og jeg lagde fra kaj hurtigst muligt, da vi lå “lige midt i fiskekutternes motorvej” ! Kursen blev lagt sydover mod Hirsholmene, som vi gik ganske tæt på, for at få et godt foto af fyrtårnet til samlingen. Som et af de få steder i Danmark yngler havfuglen tejs på Hirsholmene, og da vi var ved at tage fotos, landede et par i vandet tæt på båden, og amatørornitologen var glad for “fangsten”. Ved Hirsholmene besluttede vi at stikke af til Læsø, som vi begge holder meget af. Kort efter kursændringen sprang der “delfiner” (marsvin) i vores kølvand, og Kirstens jomfrutur i Flicka III var en ubetinget succes uanset fortrædeligheder først på dagen. I Vesterby på Læsø var havnen totalt fyldt med lystbåde. Vi fik vi en fantastisk aften med jomfruhummere, gåtur til kurbadet, cockpithygge og solnedgang.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: