Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Glücksburg – Sønderborg

Torsdag den 16. juli 2015, 16 sømil, Solskin, 18 – 22 grader, 0 – 4 m/s skiftende.

Skyet morgen holdt besætningen om læ. Sidsel var sløj og havde mest lyst til at komme hjem til sin Kasper, men han var ikke klar til at klare transporten, så det blev heldigvis udsat til i morgen. Inden vi havde fået os taget sammen til at sejle mod Sønderborg, skinnede solen fra en blå postkorthimmel og Skipper gjorde klar til genakker m.m.

Ude på Flensborg Fjord var der ikke megen vind, så jerngenoaen måtte trække os til Egernsund (Ekesund), hvor der kom lidt kattepoter på vandet, og syd for Broager Land kunne vi sætte Genakkeren, der trak af os afsted med 3 knob på en foran for tværs. Broager Land var meget smuk i det klare solskin og tøserne var glade for at opleve den smukke sejltur. Man må sige, at det var magsvejr, for Kirsten syede sin skjorte og lavede en dekoration med korssting på den ternede lap.

Netop da vi anløb Sønderborg, blev der en ledig kajplads nord for Sønderborg Slot, hvor vi fortøjede med udsigt til både havn, bro, by og Slot. Julie stod for en lækker frokost, som blev indtaget i cockpitteltets skygge og læ. Alle Tøserne tog op i byen for at shoppe, og der blev, splitte mine bramsejl, shoppet igennem. Imens tog Skipper sig af forgæves (og åbenbart ulovligt) havnefiskeri, mens han iagttog det pulserende havneliv, hvor veldt mange lystbåde sejler igennem. Der blev også foretaget en indkøbstur efter kolonialvarer og des lige, idet Kirsten havde ønsket sig hakkebøffer med bløde løg og mormorsalat.

Ved halvsyvtiden begyndte der, at indfinde sig veteranbiler på slotspladsen, idet der var inviteret til lokalt veteranbiltræf. Så kunne turister og bilnørder sparke dæk, og få sig en snak om de sjove og interessante biler lige fra en original gammel Saab, til klassisk Ford Mustang og til Ford A Roadster.

Da tøserne skulle hjem fredag morgen, ville de gerne, at Kirsten skulle have deres gaver, allerede denne aften i deres overværelse. Så efter grill-hakke-bøfferne var der autoriseret gaveopflåning. Hun fik en nørdet bog om planternes latinske navnes oprindelse og betydning, nogle ørestikker formet som muselmalet micro-porcelæn, et laminat miniskålesæt (skål B) i 3 farver til båden, en smuk opbevaringsboks med mange små rum, bogstavet K savet ud af en gammel gulvplanke fra en skibscontainer, og en Ursula-kande. I baggrunden blev der afholdt veteranbiltræf og havnen var stemningsfuldt med både i mange afskygninger.

Der blev også tid til skippers brødbagning, men formen var ikke for stor, så der flød lidt dej ud over kanten og ned på bunden af ovnen, så det osede fælt, så den langhårede del af besætningen blev sendt på en gåtur rundt om slottet, hvilket var klogt. En rigtig fin sommerdag, når den er bedst.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: