Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kryds og Tværs fra Juelsminde til Aabenraa

Tirsdag den 7. juli 2915, 65 sømil, Sol, skyer og enkelte byger, 18-20 grader, 4 – 9 m/s S – SV

Dagens sejlads var lang og nabobåden ville tidligt afsted. Førstegasten var klar til at sejle 06:45! Når man skal krydse hele vejen fra Juelsminde til Aabenraa er der langt, i tillæg med nordgående strøm i Lillebælt med 1-2 knob. Det tog i alt 12 timer.

Vi stod som sagt tidligt op til en skøn morgen med jævn vind og solskin gennem dis, så alle klude blev sat og de blev først strøget ved indsejlingen til Aabenraa Fjord. Hele vejen til Lillebælt måtte vi krydse. Der er en klog sejler, der har sagt: ”kapsejlads er, når 2 sejlbåde sejler samme vej”. Så en del af underholdningen var at indhente en nyere Bavaria 38 – en af de nye kantede. Den blev overhalet ved Trelde Næs og en fin Folkebåd blev overhalet, som om den lå stille. Solen brød helt igennem, da vi nåede Strib Fyr. Her mødte vi en norsk kongeyacht, lang og slank og hvid med prinser ved roret, men desværre ingen prinsesser.Vi havde nogle smukke krydsben ned gennem Lillebælt, hvor det lykkedes os at undgå den værste strøm, men efter den Gamle Lillebæltsbro døde vinden, og det var svært at få fremdrift i den nordgående strøm. To hollandske tykmavede træskobåde med sejl forsøgte også at sejle sydpå, men vi kunne se på deres AIS-spor, at det ikke det ikke gik så godt som deres tulipandyrkning. Det flade vand blev benyttet til frokost med Skippers hjemmebagte rugbrød og krydderurte-aioli fra Den Medicinske Have på Endelave.

Vinden sprang flere gange, og vi havde glæde af den selvslående fok, der dog ikke gav megen forhjulstræk, når vinden mellem pustene var svag. Vi krydsede ned forbi Skamlingsbanken uden hæveautomat. Adskillige andre sejlbåde blev indhentet, men ved Årø opførte vinden sig mystisk med skift i retning og styrke, så det blev nogle kreative krydsben ned gennem det smalle og smukke Årøsund, hvor strømmen trods alt var sydgående. Vi så flere skonnerter med fulde sejl, som Førstegasten er ved at lære sig typebetegnelserne på, f.eks så hun en 3 mastet Jagtbygget Bramsejlsskonnert på vej nordpå!

Da vi var godt syd for Haderslev Fjord, blev det truende gråvejr, og Skipper måtte skifte knickers ud med lange bukser og sejlerjakke, for store dråber fandt vej ned til Flicka. Fordelen var, at der også kom lidt brugbar vind fra sydvest, så vi lå ikke stille, men bevægede os ned mod Als. Så lagde vinden sig alligevel, og jerngenoaen blev aktiveret, og Aabenraa Havn blev anduvet 18:40.

Vi fandt en Fakta oppe i centrum, som kunne hjælpe med de vigtigste fornødenheder, og en Café serverede Fish & Chips til den trætte besætning.

 

Fotos: Kirsten

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: