Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Endelave – (Fredericia) – Julesminde

Mandag den 6. juli, sol og grå skyer, 20 grader, 10-18 m/s V-SV,

Som ventet sov vi til hylende barduner og klaprende fald. Nogen af os lykkedes alligevel med at sove 10 timer. Mens vinden lagde sig lidt, tog vi på cikel-safari til Nordøen, som er fredet. Her så vi masser af strandkål og kaninhuller, engelskgræs og strandnelliker ovevåget af Kærhøg og Krager. Den medbragte frokost og blå cola blev indtaget på østkystens sandstrand i ly af høje hybenroser. På vestsiden, hvor vi havde forventet en vindomsust tur, blev det i stedet en fascinerende og charmerende tur i ly af birkelunde og egekrat med udsigt til Svanegrund og en kæruldsbedækket eng.

Et besøg i den medicinske og økologiske have undgik vi heller ikke. Det er nu flot, som sådan nogle ihærdige mennesker kan få ting til at spire og gro. Det var også inspirerende til vores egen vilde strand-natur-biotop.

Efter kaffe og ”træstammer” vågede vi os ud på bølgen blå. Der er ingen tvivl om at gasten fandt de 10 – 17 m/s rigeligt med søerne lige imod med pælebankning og skumsprøjt indover gastens sejlerbukser og briller. Vi krydsede over mod Hovedlandets kyst og efter gruppepres fra gasten, søgte vi ly i Juelsminde. Her var totalt fyldt op, men Kirsten fik kreativt øje på en plads på nordvestsiden af en X332, hvor vi lagde os ind.

Forgasten ville tage fra, så den mørkeblå tyske nabobåd ikke fik berøring, men mistede fodfæstet? – og røg i vandet. Redningsvesten virkede, for skipper hørte tydeligt, at den pustede sig op. Den forskrækkede gast fandt hurtigt ind til broen, hvor skipper fik hende hevet op på det tørre, kun iført et halvt par sko, og gennemblødt med en træls erfaring rigere. Det er bare saltvand og efter en aftørring og en velfortjent lur, livede hun op igen til kokkens tunsalat, der indeholdt økologisk icebergssalat og hvide og gule gulerødder fra Endelave. Nu har vi en lang tur foran os i morgen til Aabenrade, men det er vi klar til?

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: