Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kirsten Fødselsdagsfest

Kerteminde Lørdag 20-07-13 – Sol, 20-25 grader, 4-5 m/s NV, 0 sm.

Kirstens fødselsdag den 22-7-13 skulle fejres i Kerteminde og venner og bekendte var inviteret til åben båd. Vi forventede besøg af 15-17 personer, så der ville blive læs på Flicka III. Vejret tilsmilede heldigvis fødselaren, så arrangementet kunne foregå udendørs, hvor der er mere plads.

Vi var relativt tidligt oppe, da meget skulle forberedes. Der var selvfølgelig fødselsdagsmorgenbord med flag, roser, gaver og morgenbrød. Det var som sædvanlig hyggeligt og Julie havde gjort rigtig meget ud af indpakningen og havde taget sin fine nye mørkeblå kjole med de hvide prikker på. Fødselaren var af gode grunde i et strålende humør.

Pigerne ryddede op og gjorde rent om læ og skipper tog sig af alt det andet. Det rustfrie stål blev poleret og alle signalflagene blev hejst op i masten på regattavis. Der var bestilt varmrøgede laksestykker i fiskehandlen ved fiskerihavnen, som skulle hentes. Dankortet skulle motioneres i Superbrugsen, som lå lige ved kajen. Christel og Niels ville tage kolde nye kartofler og hjemmedyrket salat med.

K2 og Jan meldte deres ankomst lidt i tolv, hvad fruen blev glad for, så vi kunne spise frokost sammen. De havde taget Bailey (Hunden) med, så Nessie også fik selskab. Det ville blive spændende, at se om den også i år ville prøve at gå på vandet. De havde dejlige gaver med til både førstegast og skipper. K1 og K2 havde behov for at får motioneret indkøbsgenet, så de forsvandt op i Kerteminde, der var på den anden ende pga. af årets Kirsebærfestival! De hævder, at de også så en genopstået Johannes Larsen, altså ham tegneren, der har sit eget museum. Imens forberedte vi andre fødselsdagsfrokost, som blev indtaget under parasollen i cockpit.

Malerinden og Jan havde fornuftigvis booket en lejlighed B&B 300 m fra båden, så de fik lige lejlighed til at checke ind hos den bøse vært, men vi andre gjorde klar til næste rykind til kaffe m.m. Sidsel og Kasper var på vej med Idefix og Søsteriet var på vej sammen med Poul. K1 og K2 fik til opgave at købe kage til kaffen. Skibskokken forsynede kirsebærtærtestykkerne med hjemmesprayet flødeskum og friskindkøbte kirsebær. Helt i festivalånden. Der blev gavet videre og Kirsten fik mange fine gaver, som hun samlede i sin selvindkøbte spånkurv foret med tørret ålegræs fra Askø.

Båden lå jo langskibs langs kajen ud for Fjord & Bælt Centeret , så der var en tendens til at den levende ballast opholdt sig i styrbords side, så båden havde tydelig slagside. Som Jan regnede ud, ville der være mindst 1 tons ekstra tonnage. Uanset krængning, havde vi det tæskehyggeligt og gæsterne jadrede og drak kaffe og rødvin. Mathæus, Ella og Rune dukkede også op, selv om de skulle flyve til Italien samme nat. Så dukkede Christel og Niels op med de supplerende madvarer og endnu flere gaver, men desværre uden Kjartan og Lene, der var kaldt på vagt. Til Kirsten store glæde var der endnu flere dejlige nørdede bøger. Æblecideren fra Cideriet på Fejø kom til sin ret og alle fik et glas af de gyldne dråber, som var blevet kølet af i pøsen.

Der var maksimal hygge på kajkanten, på ruffet, i cockpit, og der blev snakket, smilet, leet og grinet. Fødselaren var i sit es og nød hvert et øjeblik. Skibskokken forberedte aftenens dinner, der kom til at bestå af 4 slags varmrøget laks, krydret kartoffelsalat med olivenolie fra Kreta, citron, hvidløg, løg, salvie, oregano, bredbladet persille, salt og peber. Hertil pluksalat og romaniesalt fra Urtehaven i Svendborg samt champignon og snackpeber. Til fisken var der lavet en Yougurtsmovs med hjemmelavet remoulade, vilde løg og hvidløg. Som dessert øko-is med friske kirsebær. Der var rigeligt til alle og rødvin gik på tur i gedeskindsposen med stor succes og vi sad i Cockpit helt frem til midnat og nød den fantastiske sommeraften. Den blev kronet med fakkelsejlads, idet Kerteminde Kajakklub passerede forbi med en kajak på slæb med mange brændende fakler – meget stemningsfuldt og den rigtige afslutning på en rigtig maritim fødselsdagsfest.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: