Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Min Amanda

Lundeborg – Kerteminde Fredag 19-07-13 – Sol, 19-21 grader, 8-12 m/s NV, 22 sm.

Planen var, at vi skulle til Kerteminde fredag, så vi kunne være forberedt på det store rykind med fødselsdagsgæster lørdag. Den nyeste optælling viste, at vi kunne forvente 17 gæster. 3 til morgenbord. 5 til frokost. 11 til kaffemik og 17 til aftensmad. Båden ville komme til at ligge dybt, men det ville blive hyggeligt.

Vejrudsigten for fredagen lovede hård vind til kuling fra NV, så det ville være en fordel om gasterne var landkrabber. Ifølge forlydender har de også haft en god dag, hvor der er blevet handlet således, at det har været kvalitetstid.

Matroserne blev afhentet af Christel og Niels. De tog med til Svendborg, hvor de hyggede sig hele dagen, mens skipper kunne nyde den energifyldte sejlads mod Kerteminde. Mod Lavbroen blev der sejlet til vinden med ca. 40-45 grader, og med 6,5 – 7 knob gennem vandet, men kun 5-6 knob over grunden pga den kraftige sydgående strøm. Ca. 3 sømil syd for Nyborg kom der et MayDay på VHF over Lyngby Radio. En katamaran var kæntret 0,5 sømil syd for Sprogø. En person var i vandet med orange flydevest. Alle skibe i området blev opfordret til at melde sig. En båd på vej sydover fra Kerteminde ville være på stedet efter 1½ time. Flicka III ville kunne være fremme efter ca. 45 minutter. Så jeg meldte mig og ændrede kurs mod den forulykkede katamaran, indtil jeg fik nye ordrer fra Lyngby. Efter ca. 15 minutter meldte en svensk båd sig. Den havde observeret den kæntrede katamaran, og den var snart fremme ved skroget, men kunne ikke se den forulykkede i vandet. Efter kort tid ankom dog en helikopter, der svævede over området. Det var tydeligt, at den hurtigt fik øje på den forulykkede sejler, for der gik ikke lang tid inden, der blev firet en mand ned til den forulykkede. Han blev hejst op i sikkerhed og helikopteren fløj til Nyborg, hvor den landede med sin last. Lyngby afblæste redningsaktionen og de involverede både kunne genoptage deres oprindelige kurser. Selve katamaranen blev indfanget af hjemmeværnets marinekutter.

Flicka III kunne sejle bidevind op mod gennemsejlingsfaget under Lavbroen, hvor der er en frihøjde på 18 meter. Flicka III rager 16,5 meter op over havets overflade, så der ville lige være plads til VHF antennen også.

Vinden var blevet endnu mere nordlig, så det blev til 20 krydsben op mod Kerteminde Bugt, hvor jeg var fremme kl. 15:30. Jeg gik ind i Gammel Havn, for dér er mest hyggeligt at være. Der var Kirsebærfestival i byen denne Weekend, så der var et værre leben på kajen. På den valgte plads fandt jeg også el, vand og ikke mindst liv samt udsigt til fiskerihavnen, så her blev båden fortøjet bag en stor tysk HR 42.

Svendborggruppen sørgede for nye kartofler, jordbær og salat. Skipper sørgede for proteinindkøb til aftensmaden ved at indkøbe lækre fiskefrikadeller hos fiskehandleren ovre i fiskerihavnen. Her blev der også bestilt røget fisk til fødselsdagsmiddagen til morgendagen. Resten af kylleret ankom ved sekstiden, og vi hyggede os som sædvanligt med nye kartofler, lune fiskefrikadeller, ”remo-grat” a´la skipper og salat med vilde løg m.m. Fødselaren glæder sig vist også – 17 har meldt deres ankomst. Hvordan skal denne ydmyge båd dog kunne rumme alle disse gode folk? Det kan den – hvor der er hjertevarme er der plads.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: