Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skælskør – Agersø

Lørdag 06-07-13 – Sol, 20-24 grader, 5-8 m/s NV, 6 sm, 4-7 knob.

Morgensolen gennem skylight vækkede skipper kl. 06:00. Tidspunktet var ikke usædvanligt, men det skulle vise sig, at solen, for første gang, på dette års sommertogt, havde tænkt sig at skinne hele dagen. Jeg fik ordnet emails og et referat fra et møde i Odense fra den sidste arbejdsdag inden ferien, mens førstegasten sov skønhedssøvn. I går havde vi aftalt med havnefogedassistenten, at vi kunne få diesel på kl 10:00, så morgenens logistik var tilrettelagt efter dette. (Vi havde kun brugt en halv tank siden Aalborg, så det var slet ikke kritisk, men det er altid rart at have ”bankbogen” fyldt op.

Sejlturen ud af Skælskør fjord var mindst lige så smuk som indsejlingen. Uden for mundingen rundede vi ned mod Agersø havn. En kort tur på i alt 6 sømil. Vi ankom lidt før frokost, så det var let at finde en god pæleplads med stævnen mod vinden. Senere blev der meget meget crowded, hvor gæstesejlerne lå i lag. Havnen er en skøn blanding af færgehavn, fiskerihavn med enkelte erhvervsfiskere og mange fritidsfiskere, der bidrager til nationens naturalie økonomi. Frokost i cockpit er altid hyggeligt, denne gang med hjemmebagt rugbrød og nye kartofler og Skelskørspegepølse med friskklippede krydderurter. Ja – kokken har surdej og bagegrej med.

Så tog vi foldecyklerne frem og cyklede en dejlig øtur op til Nordøen, hvor meget privat skilte skræmte os fra at besøge denne, men smukt var der med Storebæltsbroen i baggrunden, hvide sejl og ultramarinblåt sund. Tilbage delvis langs Vesterstrand, hvor vi dog ikke fandt rav, men delte en English Ale og en håndfuld nødder til duften af salt strandsand og marehalm. En stålorm tiltrak sig også passende opmærksomhed. En meget autentisk gårdbutik i ”byen” lokkede os i fordærv. Vi købte rabarber-jordbær marmelade, hyldeblomstsaft, gallowaybøffer, blommelikør og kaffe med jordbærkage. Det sidste blev fortæret i ly af gården med en storslået udsigt hen over en grøn bølgende bygmark ud til Storbælt med Langeland i baggrunden og til store skibe, der var på vej ud i verden.

Eftermiddagens cykletur til Sydøen og det firkantede hvide fyr var smuk, men blev ikke fuldført, da fruen var utryg ved nogle græssende kreaturer. På engen lå en rød forladt jolle langt fra kysten og lignede en forkølet Noas Ark. En tur ud til stranden bragte ikke sønderlig nye indtryk for dagen. Til gengæld var gårdbutikkens Gallowaybøffer på grillen, nye kartofler og Kirstens tomatsalat en stor succes. Skipper fik fødderne i pøsen med kroatisk fodsalt, så hvis han spirer i nat, er det forklaringen. Gasten gik på fotosession, hvilket kan ses nederst i dagens log, blandt billederne er der også Gerts fotodokumentation af de haleløse katte i Reersø! Solnedgangen lover også godt på enhver måde.

12►

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: