Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Reersø – Skælskør

Fredag 05-07-13 – Skyet og sol, 18-22 grader, 5-3 m/s V, 22 sm, 4-7 knob.

Dagens sejlads på 22 sømil var overkommelig, og den var tilrettelagt, så solen netop skulle komme frem, når vi nåede Storebæltsbroen. Gert havde styret bidevind hele vejen, og vi kom ca. 15 minutter for tidligt, så det var kun sydsiden, vi så med sollys på. Men sikke en oplevelse. For at få størst mulig effekt, havde skipper valgt at sejle igennem mellem ankerblokken og den østligste pylon, selv om vi kunne have fulgt en mere østlig kurs. Med solen forsvandt vinden, og vi faldt af mod Skelskør med kun 3-4 knob, men i strålende solskin og højt humør. Stolte af, at være en del af en nation af pontalister. Vi glæder os til at se de næste smukke broer. Jeg huskede glad tilbage på den meget aktuelle udstilling af Dissing & Weitlings broprojekter på museet på Sejerø.

Indsejlingen til fjorden ved Skelskør er usynlig og kun en udadgående sejlbåd afslørede den hemmelige indsejling til den smalle sejlrende. Hvilken smuk sejlads ind i det bløde Sydvestsjællandske landskab, hvor vi også kunne se Borreby Herregård. De grønne og røde stager stod tæt, og det krævede skippers fulde opmærksomhed at holde kølen i renden. I inderhavnen kunne der være stærk strøm, sagde Havnelodsen, men der er hyggeligt at ligge, så vi svajede rundt, og lagde os langs bolværket med stævnen mod vinden og mod den indadgående strøm. Fortøjninger og spring blev afpasset, så de også kunne passe til den udadgående strøm, der senere ville komme.

Skælskør er en hyggelig og velholdt købstad, der tilsyneladende ikke er under afvikling, selv om den ligger i det sydvestligste hjørne af Sjælland. En havn med et charmerende havnemiljø, en fin Adelgade med fristende butikker og smukke huse. Inde bag Skælskør ligger Noret, der er forbundet med Storebælt, derfor den kraftige strøm, der sørger for at holde Noret rent, og som er et velfungerende ramsarområde med masser af fisk og andet dyreliv. Der var også et par boder, hvor letmatroserne købte fugle snittet i lindetræ. Superbrugsen er også et besøg værd, og tøserne fik motioneret vores dankort, så alle var glade. Den gode tid sammen med Charlotte og Gert blev afsluttet med kaffebord om bord i højt solskin med udsigt til bymiljø og inderhavn. En fin afrunding på nogle gode dage sammen med skippers søster og svoger. Parret tog bussen til Slagelse, hvor DSB ville sørge for at de kom hjem til Charlottenlund.

Fiskefrikadeller fra Musholm A/S i Reersø og nye kartofler fra Skelskør mættede Skipper og førstegast, så byen kunne besigtiges med en grundig spadseretur, hvor vi kunne nyde synet af de mange fine gamle byhuse. Det blev også den første aften på turen, hvor vi kunne sidde i cockpit og nyde rødvin og logbog.

12►

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: