Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nekselø – Sejerø

Tirsdag 02-07-13 – sol, 16-18 grader, 3-7 m/s SV, 10 sm, 5 – 6,0 knob.

Nekselø er et sandt paradis på jord. Fremsynede folk fik øen fredet i 1953. De få øboerne lever deres eget stilfærdige, tilbagelænede og meget beskyttede liv. En masse biler kører rundt uden nummerplader og er gamle udtjente firhjulstrækkere, der står til rådighed alle steder. Selv et par gamle hippier mødte vi i en rusten Pajero fra Klintegården. De havde et gadekryds siddende på forsædet mellem ”Freja” og den modne blondinemand. Om formiddagen var vinden stadig kølig fra SV, men de charmerende hulveje, stengærder og levende hegn gav læ for vinden, og solen varmede både krop og sjæl. Mellem de stejle bølgende græsmarker havde vi panoramaudsigt til Sejerøbugtens blå vand med hvide sejl og Sjællands Odde i baggrunden. På Nordøen var der et sandt inferno af ynglende Hættemåger i indsøen, som ligger ganske tæt på havet og med et betydeligt højere vandspejl. På nordspidsen lå 2 karakteristiske rødhvide stålfyr, der er forfyr og bagfyr i ledelinjen mod Nekselø. Vi gik videre langs strandkanten på øens nordvest side, og vi så både Strandkål, Merian og andre spændende sager, som vi ikke måtte plukke. Tilbageturen foregik på toppen af de høje skrænter mod sydvest i delvis læ af fyr, tjørn og Havtorn. Nordø-turen gav appetit til en velfortjent frokost i cockpit på båden med udsigt til spejdere, der fiskede fra de andre bådebroer. Nogle feriebørn havde lavet en sommercafé i haven, 100 m fra havnen. De åbnede kl. 13:00 og lovede at de også havde åbent, når vi vendte tilbage fra vores gåtur på Sydøen. I mellemtiden havde solen i det berømte Kattegatklima varmet hulvejen og os op, så vores fleecetrøjer var bare i vejen. Gravstederne ved det lille kapel midt på øen vidnede om nogen indavl. Det aflåste kapel vidnede ikke om tillid til de få turister, men som undskyldning kan det tænkes, at de fleste kommer fra Djævle øen. Efter 1½ times na-tur på Sydøen nåede vi tilbage til ”caféen”. Her betjente de søde feriebørn i familiesommerhuset os på professionel vis, og vi fik kaffe, saftevand og Drømmekage – 4 personer – 35 kroner! De mange gode fotos vidner om at både Skipper og Førstegasten var inspireret til at dokumentere ø-paradiset. Vejret var både turist- og hustruvenligt, så skipper benyttede lejligheden til at sejle til Sejerø sidst på eftermiddagen. Vi lagde til i havnen ved sekstiden og fik kreeret noget aftningsmad med proteiner på grillen til skipper og frue samt grønsager til passagererne. Sejerø er det sted i Danmark med flest solskinstimer og det nød vi godt af. Det blev også til en gåtur til Sejerby, hvor gasterne lejede cykler til morgendagens strabadser. Øen er 11 km lang og 2 km bred, så den går man ikke bare lige rundt på.

12►

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: