Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kaløvig – Endelave

Lørdag den 15-7-17. Solskin, 3-6 m/s SØ drejene til SSV. 33 (39) sm.

Førstegasten; Kirsten havde med vanlig effektivitet gjort alle pakkenelliker klar i ugen op til afgang og Skipper havde klargjort selve båden med småreparationer og bunkret vand, diesel, rødvin, øl og fødevarer. Så lørdag morgen var der kun småting og dyner, der skulle med på Flicka III. Sidsel og Kasper kørte os hen til båden, og vi kastede los kl. 10:30 i det mest bedårende sommervejr med blå himmel og 20 grader.

Vinden var meget svag i starten, så vi startede for motor, men inden Skjødshoved gik vi for sejl med ca. 4 knob på 3-4 m/s bidevind med retning mod Norsminde, hvor vi måtte tage første slag mod øst. Aarhus er en flot by også set fra søsiden, skov både nord og syd for, en rigtig levende havn i midten og den pulserende by bagved. Molsfærgerne høvler frem og tilbage til Odden og Expres I passerede tæt foran os, dog uden panik.

Nord for Hov måtte vi tage et nyt ben mod øst, og vinden begyndte at dreje fra SØ til S og SSV. Pga den ringe vejrudsigt for søndag sprang vi Tunø over og krydsede frem mod den fine havn på nordsiden af Endelave. Kirsten gjorde skipper opmærksom på, at Flicka II er udstyret med en Volvo motor, men Skipper var stædig og efter 8 timer og 39 sømil gennem vandet i modvind og modstrøm fandt vi en langskibsplads i den gamle havn. Det trak ikke ned hos besætningen. Kort efter kom færgen og understregede ø-stemningen og så var havnen fyldt op.

Den kombinerede havnegrillbar, café, cykeludlejning, minigolf, brødudsalg lagde udendørs bord til indtagelse af deres meget lækre stjerneskud. Her var læ og panorama udsigt til Endelave, baget i det rødlige aftenlys. Peristaltikken blev forbedret med en spadseretur til Kirke og gadekær, hvor Førstegasten spottede bisole og plukkede vilde blomster til 2 smukke kahytbuketter. Herlige sejlerunger legede med 2 træk-tømmerflåder, som placeret i den lavvande del af havnen. En rigtig fin start på årets sommertogt.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: