Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Endelave – Bogense

Søndag den 16-7-17. Regn, skyet og solskin, 8-10 m/s SV-VNV. 18 sm.

Vejrudsigten lovede regn og blæsevejr indtil ved 18-tiden, så det blev hyggedag om læ og med et arrangeret besøg hos Endelave Hjemmebryggere kl 15:00. Deres foreningslokaler havde de indrettet og ombygget i en gammel svinestald på Lynger 3, 2,3 km fra havnen. Vi valgte at gå turen og nyde scenerier og udsigt. Bl.a. den flotte patriciavilla, som vi gætter på har være lægebolig engang, nu må de nøjes med en helikopter og en sygeplejerske.

Besøg, rundvisning og prøvesmagning af 4 øl hos bryggerlauget kostede kun 75 kr og var 1½ time som var meget underholdende. De 22 deltagere fik et fint indblik i foreningslivet i Danmark og i særdeleshed på Endelave, hvor foreninger er en del af underholdningen for de 160 faste beboere.

Ølsmagningen skuffede ikke, men Kirsten var så venlig at betro Skipper (og håndbrygger), at de ikke overgik nogle af hans 6 første batch. Selv Kong Henrik og Dronning Margrethe havde besøgt bryggerlauget. Daisy havde smagt hvedeøl for første gang og havde venligt rost det. Kong Henrik og besætningen på Dannebrog, der lå for anker ud for Endelave, foretrak den berømte Endelave Tangøl, der blev sejlet ud til skibet i chaluppen.

Det var i mellemtiden klaret op og solen brød igennem, og afslørede at oppe over skyerne er himlen altid blå. Efter at have studeret vejrudsigten for morgendagen, der lovede hård vind fra SV, besluttede Skipper at udnytte den gode vind fra VNV til at blæse sydpå til Bogense. De 18 sm blev tilbagelagt på kun 2½ time med Kirsten ridende på cockpitkarmen og Flicka fornøjeligt ridende på de store Kattegatbølger. 7,2 knob i gennemsnit det er godkendt.

Vi fandt den sidste ledige langskibs plads i den gamle hyggelige smalle havn og fik fortøjet med hjælp fra sejlere fra Kaløvig, der var på vej hjem fra Holland med deres nys indkøbte Dufour 44.

Klokken nærmede sig 21 og Fiskecaféen på havnens SV-side var ved at lukke, men vi fik lige lov at fylde 2 tallerkener til hver fra deres overdådige fiskebuffé. Stopmætte fik vi lige set solnedgangen fra havnefyret og ikke et øje var tørt.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: