Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Orø- Holbæk – Bramsnæs Bugt

Mandag den 1-8-16. Solskin og enkelte byger, 6-11 m/s SV-V. 10 sm.

Vi sov glimrende i Orø Havn og benyttede de næsten nye badefaciliteter. Det var køligere og mere blæsende end de andre dage, så morgenmaden blev indtaget om læ. Vi kastede los og gik til Holbæk for motormed vinden lige i snotten og fulgtes en stor del af vejen med færgen. I Holbæk Gamle Havn fandt vi en fin langskibs gæsteplads langs molen tæt på færgelejet og helt ideelt i forhold til den kraftige vind.

Cyklerne blev fundet frem og vi cyklede op gennem Holbæks Adelgade og ud af Roskildevej mod Andelslandsbyen, om var det primære indslag på dagen. Skipper fandt en alternativ cykelrute forbi stadion og gennem Fælleden, der er stort naturområde sydøst for Holbæk, som kiler sig tæt ind på byen. Vi undgik byger på cykelturen.

Andelslandsbyen, Nyvang er Vestsjællands svar på den gamle by i Aarhus, men med fokus på tiden hvor andelsbevægelsen var stærkest. Nyvang har dog langt igen, og minder mere om en tynd udgave af Jerl Hede. De enkelt huse og projekter var fine og godt rekonstrueret, men lå alt for spredt, så man slet ikke har fornemmelsen af en landsby. Der mangler simpelthen uderum. Andelsmejeriet som stadig kan køre med dampmaskine og smørkerner samt statshusmandsbruget var de mest vellykkede momenter. På husmandsstedets køkken var der ild i brændekomfuret. En trivelig frivillig sjællænder havde lavet galopkringle og kaffe med Richs. Vi blev bænket på slagbænken med kaffe og kringle, som var uovertrufne og næsten hele turen værd. Vi var meget grundige med vores besøg, og vi brugte 3 timer inkl fouragering på traktørstedet.

P1020137 P1020141 P1020142 P1020143 P1020146 P1020149

Tilbage i Holbæk blev Adelgades butikker næsten studeret med samme ihærdighed. Kirsten fik indkasseret et gavekort til Idébøger som blev vekslet med bogen, Sank og en flora til båden. Skipper fik sig en Gatsby Cap i Mr og en Carls Special på en fortovscafé. En babytøjforretning fik også øget omsætningen. Havnens fremragende fiskebutik, Su-Ri solgte os en kullerfilet, en flaske Odsherred Hvidvin og et brød!

Tilbage på båden ventede vil lige til nogle blygrå skyfætre var drevet forbi, hvorefter vi gled ud af havnen blot med forsejlet sat for at sejle ned til Bramsnæs Bugt, hvor vi havde planlagt at kaste anker i læ af bakker og gammel løvskov.

Vi gik helt ned i bunden til Munkholm Broen for at lave sightseeing. Derefter fandt vi en glimrende plads med 3 stk DS fortøjninger, hvor vi tog den nærmest skoven og dermed med mest læ. Det blev en idyllisk aften, hvor vi kunne sidde i cockpit og nyde Kirstens kartoffelsalat og Thomas pandestegte kullerfillet. Mums.

Til maden blev der drukket dansk hvidvin fra Odsherred. Rös vin 2014 fra Dyrehøj Vingaard lavet på Solaris druen efter tysk forbillede. Hold da op det var en positiv oplevelse – noget af det bedste danske hvidvin, vi har smagt. Vinmarkerne ligger på sydskråningerne af Røsnæs deraf navnet Rös.

Lidt senere fik vi selskab af en mindre sejlbåd, der lagde sig ved den sydlige bøje, men bøjerne lå med stor afstand, så vi havde det alligevel for os selv. Vinden lagde sig helt og det blev en stille nat.

DSC_1913 DSC_1920 DSC_1924 DSC_1927 DSC_1928

1 comment to Orø- Holbæk – Bramsnæs Bugt

  • Vi vil rigtig gerne med til Nyvang engang, især vil vil gerne se mejeriet. Jeg kan huske hvordan vi var ovre på Gummerup mejeri med skolen og mejeristen viste os hvordan man kærnede smør i den store kærne, og hvordan man lavede ost og ægte kærnemælk. Jeg var også tit med mor i Verninge på mejeriet hvor vi hilste på mejeristen i store støvler og plasticforklæde og så hvordan man lavede ost, i kæmpestore bassiner. Vi fik altid en smagsprøve på den lækre lækre gule mejeriost. Nyvang er nok ikke helt prof lyder det til. Men mon ikke jyderne er lidt forvænte med Hjerl Hede og den gamle by? (smiley) Det er nok svært at leve op til. Vi glæder os til at høre om jeres besøg på Brede når den tid kommer. Kan vi få et foto af Skipper med den nye Gatsby Cap?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: