Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nykøbing Sjælland – Holbæk – Orø

Søndag den 31-7-16. Solskin og enkelte byger, 3-8 m/s SV-V. 18 sm.

Der var lavet aftale med Julie og JC samt Christel og Niels om at vi skulle mødes i Holbæk Gamle Havn, så vi i fællesskab kunne sejle til Orø og indtage øen. Søndag morgen var der ikke megen vind, så sejladserne foregik desværre for motor. Vi lå fint ved den yderste mole kl 11:45, klar til frokost i cockpit i strålende solskin. Det blev et vellykket restebord, og ingen kunne påstå at de gik sultne fra borde.

Der blev lejet cykler til alle de nye gaster og vi besteg øen. Først et Vikingemarked (hvor indbyggerne var det mest interessante), Margrethe Højen med Kulturbeholderen, et øndigt lokalmuseum.

Dernæst en lang bakket cykeltur til Næsby på den nordøstlige del af øen, hvor man faktisk ikke kunne komme ned til vandet pga private interesser og sivskove. En hyggelig Café Arte blev besteget og der blev drukket tynd café laitte. Mage til tilbagelænet ø-kultur, skal man helt til Anholt for at finde.

I Brugsen var mange varer udsolgte, da den sikkert kun var betjent af ferieafløsere – brugsuddeleren var nok på Mallorca J En Landbrugs-ø med 1000 sommerhuse og 1000 indbyggere, en færge med timedrift, så et atypisk øsamfund, da det er i fuld drift, blot i slowmotion. Vi havde en rigtig hyggelig familiedag på en ø, som ligger midt inde i Sjællands ”mave” og nød at have besøg. Den kommende sidste uge af vores ferie har vi ikke bestilt forstærkning eller andet selskab, så der må vi klare os selv.

På båden blev der gnubbet nye kartofler, lavet agurksalat med hvidvin, grillet 3 forskellige slags specialpølser, drukket middelalder-øl, hvidvin og californisk rødvin, som Niels havde sørget for. Dagen første heftige byge tvang os om læ, men der er nu også hyggeligt. Appetitten fejlede ikke noget oven på cykelturen og alt blev sat til livs med største ihærdighed. Færgen bestemte, hvornår den udvidede besætning skulle tilbage til bilerne i Holbæk. Stampersonellet udnyttede situationen til en romantisk aften spadseretur langs sydkysten.

Blytunge skyformationer viste sig mod vest med et svovlgult lys under, så vi anede, at et uvejr var på vej, og vi nåede netop tilbage på Flicka, da bygevind flåede i masten og de første store regndråber vædede teakdækket og prikkede intenst på sprayhooden. Vi blev vidne til et fantastiks lys og et regn sceneri med et enkelt tordenskrald som baggrundslyd. Godt at vi ligger sikkert i Orø havn for natten.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: