Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vejrø – Sejerø

Onsdag den 27-7-16. Sol, skyer og enkelte dryp, 4-7 m/s (senere 8-12) S-SSØ. 15 sm.

Sejerøs vestligste bakker rejste sig allerede over kimingen, da vi lettede anker ved 8 tiden. Det skulle blæse op ved frokosttid, så vi ville gerne i havn inden da. Vi fandt en god langskibsplads i den sydvendte havn med næsen mod vinden. Efter lidt städning og cykelklargøring, fik vi en let frokost baseret på levninger fra festen. Vel rustede cyklede vi mod sydspidsen, som vi ikke fik set, sidst vi var her 2013. En lang grusvej fører ud til tangen, der strækker sig ned mod Nekselø, som vi skal besøge i morgen.

På trods af Skippers hæmorider gik cykelturen fint og der blev plukket strandkål og vildløg til aftensmaden. Grå skyer trak forbi Sejerø næsten uden at tisse på os. Den lange tange består af sand og grus, armeret med tang. Ved spidsen brydes bølgerne som på Grenen. Sejerø er en morænebakkeø, hvor 2 bakkekamme løber langs kysterne, herimellem er der et frodigt lavland i læ for kattegatblæsten. Det ville være perfekt til vindyrkning, da Sejerø også har betydeligt flere solskinstimer, da den ligger midt i det berømte Kattegatklima, men øboerne er nok for dovne J

 

Vel tilbage i Sejerby blev der bunkret fornødenheder i Brugsen, der udmærkede sig ved et godt udvalg og monopolpriser. Selve havnen er hyggelig med et liv og leben med caféer, kiosker, hjemmesløjdsboder, gårdbutik, grill og fornødenhedsbod. Det ser ud til, at der stadig er en enkelt aktiv erhvervsfisker og et utal af fritidsfiskere og småbåde.

Med den øgede vind kom der opklaring og blå himmel og cumulus skyer. Aftenmenuen står på røget laks braiseret med vildløg, strandkål og stuvet med fløde, hertil nye kartofler. Det hele nydes i Cockpit med udsigt til en levende sejlerhavn.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: