Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Broager Land – Flensborg

Mandag den 13. juli 2015, 28 sømil, Solskin og skyer, 16-18 grader, 1 – 8 m/s V – VSV.

Man sover fantastisk godt, når man ligger for svaj og anker. Enkel morgenmad kunne vi indtage i læ i Cockpit med udsigt til en næsten-solopgang over Dybbøl og Sønderborg. Vi lettede anker kl ca. 9:00 og satte sejl i den lette brise, der gav os en fart på 4 knob, men vi havde jo hele dagen for os. Syd for Broager Land lagde vinden sig helt, og det var næsten sommerligt, så vi måtte have hjælp af Volvoen. Flensborg Fjord er smuk med sine drej og fine kyster. Syd for Egernsund kom vinden heldigvis igen, og vi kunne krydse ned gennem Flensborg Fjord med 5 – 6,5 knob.

Vi var fremme ca. 13:30, og helt inden i bunden af havnen, fandt vi en grøn plads ved en af fiskerlaugets broer på østsiden, lige mellem de 2 kirker. Julie kom direkte fra svigerfamilie-sommertræf på Ruths Hotel i Skagen og JC havde været galant og køre hende hele vejen. Det er skønt at vores døtre stadig har lyst til at sejle med.

Vi spiste frokost sammen på båden i solskin, inden de 2 piger tog en mormor i deres kahytter, og skipper agerede hovmester. Det var nu ikke nemt at finde et supermarked i en fremmed by, men ”ekstrahjernen” blev taget til hjælp. Det viste sig, at der lå et supermarked inde i Indkøbscenter op ad den store gågade. Gågaden var iøvrigt fyldt af mennesker, hvor halvdelen var danskere. Hønsene kom selvfølgelig ikke ud af den lune kahyt, så bybesøg må vente til i morgen – det er nok også billigere. Grillen blev aktiveret, så vi kunne få grillede majskolber og tyske würster. Det var en kølig aften, men solnedgangen over Flensborgs tage, under det tynde skydække, gav et smukt gyldent lys ned i havnens sølvblanke krusninger. Nu sidder vi og venter på at smage Julies specielle rosmarincreme sammen med de modne erdberen. En opskrift hun har med fra Skagenbesøget.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: