Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Allinge og Sandvig

Lørdag den 21. juli 2012. Sol og skyfrit med én byge. 16 – 19 C. 6-10 m/s V. 0 sm. 0 Knob gsn, max 0 knob.

Der var dømt landkrabbedag, så vi tog os god tid til morgenmaden i cockpittet, mens vi havde underholdningen lige uden for rælingen. Sejlbåde, der lå inderst, skulle selvfølgelig først og tidligt af sted. Andre både ville hellere ligge et andet sted. Osv. Det medførte interessante og udspekulerede rokader i den lille havn, der ellers havde været helt pakket med 60 både, så man næsten kunne gå tværs over bassinet.

Foldecyklerne blev pakket ud og klargjort til dages ekspedition, der gik op til Hammeren. Nordøst for Sandvig måtte vi efterlade cyklerne og fortsætte til fods mod Hammeren Odde Fyr. En herlig gåtur langs kysten, hvor afrundet Bornholmsk Granit lå dekorativt arrangeret i vandkanten som forgrund til den blå Østersø, der havde hvide tænder, sejlskibe og fragtskibe.

Vest for fyret lå en ruin af granitkvadre og munkesten, der var blevet bygget af biskoppen i Lund i 1300 tallet. Salomons Kapel ligger dekorativt i en lysning ved foden af Hammeren, ganske tæt på brændingen. Her indtog vi vores forsyninger, mens vi iagttog ruin, brænding, turister og Østersø og hvilede vores fodsåler. Nessie fik også hvilet sine gigtplagede bagben inden opstigningen til selve Hammeren Fyr, der ligger på toppen af Hammeren.

Det smukke fyr, der er opført i bornholmsk granit, har været slukket i en lang periode lige indtil Farvandsvæsenet solgte det til et private fyrelskende par. De har både fået det tændt igen og har åbnet det for offentligheden. Så vi fik rig lejlighed til at nyde 360 graders udsigten efter at have forceret de 70 trin.

Vi gik tilbage langs Opalsøen, hvor nogle friluftsgutter havde lavet Danmarks længste svævebane fra toppen og ned til vandet. Rigtig mange skulle have adrenalinkicket, for folk stod ligefrem i kø for at prøve. Og fascinerende så det ud.

Den meget velfortjente frokost blev indtaget på båden, hvor vi nød sommerliv og Nessie fik sovet middagssøvn oven på den 6 km lange gåtur. Cykelturen frem og tilbage tilbragte hunden i den medbragte cykelkurv.

Så var der ”strøgtur” i de hyggelige butikker, hvor der både var sjov, rædsler og kvalitet. Skipper købte sig et bornholmsk gæsteflag, der straks kom op under sallingen, som det hører sig til. Gasten købte sig et tørklæde, og hos det smagfulde Galleri Klejn købte hun også en bog om kunstneren, Jes Fomsgaard, som vi har et par gode værker af. Vi fik også købt en dåse Svaneke Lakrids med Chilli, som straks blev testet.

Den lovede aftenbyge gav hovmesteren tid til at forberede grillbøffer, snackpebber, tomatsalat og nye kartofler. Hvem siger at vi sulter? Efter opklaringen af vejret, blev maden tilberedt og fortæret med maritim nødning og nydning.

Foldecyklerne bragte os også ud til Hammershus Slotsruin, hvor cykelturen var så bakket, at vi burde kunne iføre os den prikke bjergtrøje. Her kom vi netop som solen kom frem under de grå skyer over Sverige. Solnedgangen blev skyllet ned i svælg og Østersø. Ikke et øje var tørt. Solskinsøen slog til igen og tager os om hjertet.

Link til video

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: