Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ystad – Allinge

Fredag den 20. juli 2012. Sol med få skyer. 15 – 20 C. 6-15 m/s V. 37 sm. 7 Knob gsn, max 10,6 knob.

Da farvandsvæsenet og DMI begge var enige om, at der ville blive hård vind til kuling om eftermiddagen, stod skipper tidligt op, så vi kunne lægge fra kaj kl. 07. Det første stykke østpå mod Kåseberga og Ales Stena var vi nødt til gå for motor og sejl, da det ellers ville gå for langsomt på læns.

Da vi nærmede os Kåseberga, så vi allerede på stor afstand, Ales Stena ligge som en silhuet på toppen af klinten. Det så fuldstændig ud som spanterne på et vikingeskib, med morgensolen i baggrunden. Klinterne er med tiden blevet grønne og solen kastede smukke skygger på de bløde former.

Da vi kom fri af land øgede vinden til 8-9 m/s, og vi kunne nyde at surfe af sted på de store dønninger til den liflige lyd af kølvandet, når vi gik over 7 knob. Storsejlet stod til bagbord og fokken var staget ud til styrbord, så vi sejlede ”elefantører”. De store Østersødønninger kom ind agten for tværs, så vi rullede en del og skipper måtte være rorgænger for holde hende lige i sporet.

Da vi fik landkending med Hammeren og Bornholm, øgede vinden til 10-12 m/s og vi surfede lystigt mod solskinsøen med 8-9 knob. Besætningen nød også turen og det storslåede hav med 1-2 m høje bølger og hvide hajtænder.

Ved 11-tiden øgede vinden yderligere til 12-15 m/s, og skipper valgte at reducere storsejlet til 1. reb, hvilket resten af besætningen bifaldt. Vinden var desuden gået i VSV, så den stagede fok blev sat ud i normal position. Vi mistede lidt fart, men 1. gasten mente, at det var ”better safe than sorry”.

Snart fik vi begge fyr i sigte og kameraerne kom i sving. Vi rundede Hammeren med 8 knob og en flot kølvandstribe efter os. Lige så snart vi kom i læ af Hammeren, blev det sommer, og vi kunne uden besvær gå ind i Allinge Havn lidt over klokken 12. Granithavnen i Allinge er tryg og hyggelig. Den er opdelt i en inderhavn med sluse og en forhavn. Havnen var faktisk allerede næsten fyldt, men vi fik plads i forhavnen uden på en svensk og en tysk Bavaria, men til gengæld lå vi lige midt i havnen, og vi kunne nyde det glade sommerliv.

Kl. 2 kom der 4 ungersvende og spillede på kajen. Og det kunne de – de var kanon gode, og de kunne mange gode tidløse numre. Det var stemningsfuldt og en god begyndelse på vore solskinsøferie. Resten af dagen nød vi, ikke at skulle noget som helst, ud over at slentre gennem byen, købe lidt fisk og ”livs” i Superbrugsen. Se musik video!

De røgede bornholmere smagte fint sammen med svitset spidskål og Thise ”sovs”. Mens vi spiste i cockpit bagte skipper rugbrød, som desværre ikke var specielt villigt til at hæve, som det plejer. Men det lugtede da rigtigt. Kirsten havde ellers planer om at bestige Hammeren for at se solnedgang, men havnestemningen var mere magnetisk end grundfjeldet ved Hammershus.

Link til video

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: