Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ystad

Torsdag den 19. juli 2012. Skyet med byger. 16 – 18 C. 5-7 m/s V. 0 sm. 0 Knob gsn, max 0 knob.

Vejrudsigten havde dømt landkrabbeaktiviteter. Vi sov ”længe” og nød morgenritualerne. Vi nmødte Christel og Niels i Sct. Maria Kirken, som Niels på vanlig faglig vis havde researchet, så han kunne give os vores PT (Personlige Tour). Kirken var grundlagt som en romansk kirke i middelalderen, men havde undergået mange til- og ombygninger, der afspejlede forskellige perioders kirkemoder og luner. Men det er en charmerende kirke, hvor jeg speciel lagde mærke til de fine anvendelser af den lokale limsten.

Herfra gik turen gennem den gamle by, der desværre er meget fornyet og overrestaureret, men byrum og gader var fine at færdes i. På et gadehjørne havde vi udsigt til 2 fine bindingsværkshuse, Sct. Maria Kirken, og Klosteret, der var målet for vores næste stop. Der var kun 2 længer tilbage af klosteret, fordi de lokale på et tidspunkt havde set sig gale på franciskaner munkene og nærmest jævnet klosteret med jorden. Nu blev de 2 tilbageblevne længer anvendt dels til kirkerum til specielle anledninger og til bymuseum. I det, der var den tidligere klostergård, var indrettet en fin geometrisk rosenhave. I umiddelbar nærhed var der desuden en meget velholdt kålhave og en urtehave.

Museet var indrettet i 2 etager og fortalte på glimrende vis om de fortællinger om tid og egnshistorie, som man havde udvalgt værdig til formidling. Museumsbutikken var også glimrende, selv om vi ikke forbedrede dens omsætning.

Tøserne skulle selvfølgelig og naturligvis ind og se på kunsthåndværk og krukmakeri, hvor det var muligt. Det var dog meget gratis besøg, så det var billig underholdning. Vi endte på torvet, hvor der var nogle torveboder med grøntsager og lokal frugt.

Vi fandt med vores sædvanlige og erfarne overblik hurtigt et spisested med overdækket udeservering, der beskyttede mod de småbyger, der ramte os blidt på vores vandring. Til gengæld udeblev den voldsomme nedbør heldigvis, men vi så de blytunge skyer glide forbi både syd og nord for os. En svensk fortolkning af lasagne blev sat til livs med glubende appetit, akkompagneret med Carl Oscar (øl) og granatæblecider til fruentimmerne. Så blev taxiet tilbage til båden i Passaten, og en rørende afskedsscene fandt sted.

Efter frokost kastede skipper sig over laptoppen og fik lejet sommerhuset ud i 2 uger i september, hvilket giver en glimrende bidrag til sommertogtets ”udskejelser”. 1. gasten tog en velfortjent mormor i forkøjen.

Om eftermiddagen begav vi os målbevidste mod ”Skepshandelen” bevæbnet med rygsæk. Det var en oplevelse indrettet i en gammel havnebygning og udstyret med reoler fyldt med spændende nye og gamle maritime objekter. Det var en tidslomme med fantastisk hyggeligt kontor og værksted. Kirsten blev fotografisk inspireret, så vi måtte tilbage senere for at forevige sceneriet. Det var et charmerende ældre ægtepar, der drev butikken som en blanding af en maritim antikvitetsbutik og en bådudstyrsforretning, et koncept man normalt ville have dødsdømt efter moderne managementteorier.

Turen gik videre op i byen, hvor vi fandt en Coop Livs (købmand) på gågaden, hvor vi forsynede os med mest nødvendige livsmidler, som fik plads i rygsækken. Længere ned ad gågaden fandt vi også nogle seje røde røjsere til Kirsten, men de havde dem desværre ikke i hendes levefod.

Det lokale røgeri solgte os varmrøgede laksestykker, som hovmesteren fik kombineret til et tåleligt aftensmåltid sammen med Hven durum pasta, hvidløg, sommer spidskål og krydder olie. Regnen drev fortsat helt forbi Ystad, og vi kunne sidde i cockpit og nyde solen mens vi så på den blygrå himmel inde over skåne. Vi ryddede op og gjorde klar til turen til Bornholm i morgen.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: