Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hven – Christianshavn

Torsdag den 12. juli 2012. Sol, torden og byger. 16 – 20 C. 4-12 m/s S – SV. 20 sm. 5,0 Knob gsn, max 8,2 knob.

Det er Charlottes fødselsdag. Morgenbord i cockpit med solskin, flag, fødselsdagsservietter, gaver og godt humør. Efter morgenmaden pakkede Charlotte et utal af gaver op fra både Gert, Birgitte og Knud, Gerts far. Vejrudsigten gjorde, at vi valgte at nyde Hven hele formiddagen med både charmerende sol, sortviolette tordenskyer og ærtestore regndråber. Fødselsdagsbarnet og Gert gik og cyklede en tur på øen. Skipper fiskede igen uden resultat, men startede rugbrød op med bedre resultat.

Rugbrødene blev bagt, mens vi spiste frokost. Der var dobbelt så meget dej, som forudset, så det ene brød blev bagt i kasserollen, hvilket skulle vise sig at få uheldige konsekvenser. Efter frokost var brødene færdige og blev taget ud. Kasserollen var lige ved at vælte og instinktivt tog jeg fat i håndtaget. Det skulle jeg nok ikke have gjort, for det var stadig glohedt. Yauiii – hånden under den kolde hane – heldigvis var der en læge tilstede. Hun begyndte at snakke om lavendelolie, som vores ellers udmærkede 1.-hjælpskasse ikke indeholdt. Charlotte forberedte mig også på, at jeg skulle have hånden i koldt vand i 5 timer! Det er min tålmodighed nok ikke lige til. Hun kom i tanke om, at der er en helsebutik i byen midt på øen. Charlotte iførte sig derfor badedragt (på grund af regnen) og vindjakke og løb op til cykeludlejningen, og lejede en cykel, som bragte hende til helsebutikken, som ganske rigtigt havde både lavendelolie, som heler brandsår og aloe-vera, som er smertestillende. Se det viste sig jo at være effektive lindrende naturlægemidler, så vi kunne sejle efter et par timer.

Da var det til gengæld holdt op med at regne, da vi kastede los i det herligste sommersolskin. Vi gled ud på det flade Øresund og satte kludene. Vinden var svag og kom fra SSV, så vi startede med at sejle mod Malmø. Syd for Hven slog vi et slag over mod Sjælland. Gert overtog styringen på bidevind og lærte at styre båden som en cykel. Ud for Vedbæk slog vi et nyt slag ned mod Københavns Havn, og netop da øgede vinden, og vi gled mod syd med 6,5 – 7 knob og 20 graders krængning (”at sejle skråt”).

Ved havneindløbet var man imidlertid ved at udvide havnen, hvilket ikke var vist på søkortet, så vi måtte slå et stort slag mod Sverige inden vi kunne gå ind gennem Lynetteløbet, som er forbeholdt lystsejlere. Det var en stor oplevelse at sejle ind gennem havnen med Marmorkirkens kuppel med sol på og Operaen til bagbord, og krydstogtskib, APM-Mærsk og Skuespilhuset til styrbord. Ud for Indsejlingen til Nyhavn sejlede vi ind i Christianshavns kanal og mødte et syn af masser at sejlbåde, som havde fået samme glimrende idé. Lige efter Kanalen fandt vi dog en svag mulighed uden på en lille Hollænder, som lå uden på en svensker. En Skancap fra Knebelbro, på den anden side af kanalen, (konen) var ikke helt tilfreds, men 2 kanalrundfartsbåde havde passeret uden problemer, så vi blev liggende på vores plads ved Overgaden Over Vandet lige over for Prinsesse Amalies Hjem for Gamle sømænd og enker. Havnefogeden kom senere og opkrævede 170 kr. samt accepterede vores placering og fortøjning, og forslog til ”harpens” store fortrydelse, at de skulle rykke lidt frem.

Så lavede Charlotte vegetarisk aftensmad til Gert og jeg, som trods alt ikke kunne konkurrere med Noma, som i øvrigt ligger tæt herpå. Vi faldt i hyggelig snak med vores hollandske naboer. De havde været undervejs siden 15. maj. Manden elsker at sejle, og konen vil hellere noget mere landfast – den historie har man ligesom hørt før. Så var vi også ligesom ved at være møre.

Men sikke en kanalstemning – det er fedt at ligge midt i byen og nyde byens sommerstemning med guitarspil i baggrunden, unge der går moletur hånd i hånd, caféer ud til kanalen, byens puls og en sommerhimmel, der danner et loft over oplevelsen.

Se video

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: