Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skovshoved – Hven

Onsdag den 11. juli 2012. Skyet m enkelte byger og solstrejf sidst på dagen. 18 – 22 C. 4-12 m/s S – V. 12 sm. 6,0 Knob gsn, max 8,8 knob.

Det var en fin stille morgen med solstrejf og mildt. Gert og Charlotte kom lidt over otte med forsyninger inkl morgenmadsting. Der kom selvfølgelig lige en byge, så vi måtte hygge os om læ med dejligt morgenbord med nybagte brød fra Emmerys. De fik deres pakkenelliker om bord og blev installeret.

Jeg fik fat i KEM – det firma, som havde monteret el-installationen. Ved fælles hjælp og endnu et besøg nede i kistebænken fandt vi ud af, at det var selve el-laderen, der er i udu. Han bestilte straks en ny, der dog først kommer om ca. en uge. I mellemtiden må vi anvende en billig almindelig el-lader. Gert og jeg drog af sted for at købe en el-lader, mel og græskarkerner til mine berømte brød.

Vel tilbage efter ekspeditionen helt ind i land til Lyngby, lagde vi fra land i frisk vind fra Syd, men da vi havde besluttet at gå op til Hven, passede vinden perfekt, og vi satte hele garderoben. Det gik fint med 7 – 8 knob næsten uden dryp, men mange truende grå skyer. Charlotte styrede et langt stykke af vejen med stor glæde og engagement. Gert var ligeledes rorgænger med præcisionsstyring det sidste stykke mod Hven. Det var meningen, at vi ville gå til havnen Kyrkbackan på NV siden, men nogle få sømil sydvest for øen ændrede vejret sig drastisk. Det begyndte at tordne mod NV selv om vinden kom fra SSV, mærkeligt, men det ser man tit med tordenbyger, der også har en masse ukontrollabel vind med sig. Himlen var mørk gråviolet mod NV, og det trak ned mod os fra Kronborg! Skipper besluttede, at tage storsejlet ned og lægge kursen syd om Hven for at komme i læ. Vi ville i stedet gå øst om Hven til Norreborg på NØ kysten. Taktikken lykkedes, og vi undgik de kraftige vindstød og de heftige byger. Vi gled stille ind i havnen efter i alt et par timers sejlads kl. 14:30. Det er en charmerende lille gammel fiskerihavn, der nu er overtaget af gæstesejlere. Der skulle være en dybde på 2.3 – 2,5 m, men den første pæleplads vi fandt, havde kun 1,7 m, så vi måtte ligge uden på nogle flinke danskere i en Beneteau First 32,7.

Charlotte og Gert lavede lækker varm og sen frokost, som vi indtog i cockpittet med svensk sommerstemning. Efter opvask gik de tur på øen. Kirsten ønskede, at jeg gemte ø-oplevelsen, til hun og jeg senere indtager øen på vej hjem. Jeg fiskede i stedet fra molen, men fangede desværre ikke noget, men jeg så 2 store havørreder svømme lige forbi neden for, hvor jeg stod, men bide på, ville de ikke.

Der er nu noget særligt ved små hyggelige svenske havne. Der er speciel svensk midsommerstemning, med træhuse, tæt klippet græs, flagstænger med blågule vimpler, kiosk – der sælger korv med mos, svenske lyshårede unger der bader, affarvede svenske modne kvinder, der promenerer på molen, herrer med lys stråhat osv.

Hen under aften trak der grå skyer hen over os fra V, og lidt drypperi med store dråber, kunne vi ikke undgå. Turtelduerene kom først tilbage efter seks, og da vi havde vi stadig kaffe og jordgubbar til gode. Og Charlotte ville bade inden aftensmaden, og vi skulle grille (grøntsager) og der er mange ting, man skal nå, men vi har sommerferie og behøver ikke stresse.

Nu med video

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: