Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Fur

Lørdag den 5. maj 2012. Sol med høj himmel og vatskyer. 12 gr. 10-16 m/s VNV.

I løbet af natten blæste det op og vinden gik i VNV. Fortøjningerne begyndte at “snakke”, og vi vågnede begge flere gange, men blev vugget i søvn igen af de små dønninger og vindes greb i riggen. Til gængæld havde vinden blæst alle skyer væk, og vi stod op til en smuk morgen med næsten skyfri azurblå himmel og hylende barduner. Formiddagen blev anvendt til kaffedrikning, telefonsnak og avislæsning m.m. Ifølge DMI er 10-16 m/s lig med Hård vind til Stiv kuling: skema.

Efter frokost med lune kippers og forårsløg på bådbagt græskarrugbrød, begav vi os på en længere cykelekspedition til østøen, hvor det er længe siden, vi har været. Ligeledes passede det bedre med vindretningen, men det gik voldsomt opad til ca. 76 m. Øst for for den østligste morlersgrav fandt vi en dejlig plet i læ for nogle for nogle stormforkrøblede fyr. Her var en storslået udsigt hen over marker med Galowaykøer til Ertebølle i syd og Livø og Løgstør i nord. I det klare udsigtsvejr nød vi vores medbragte forplejning.

Vi fortsatte til molersgravene vestpå for at udnytte vore videnudvidelse fra vores besøg på Fur Museum i går. De storslåede molersskænter med de 55 milioner gamle askelag og molerens mange gyldne farver var fasinerende. Kirsten gik straks på jagt efter fosiler. Hun var selvfølgelig dygtig og til sidst fandt hun noget, der ligner en insektvinge. Moleren ligger som lette sten, der nemt lader sig lagdele, men det er, som at lede efter en nål i en høstak. Turen tilbage gik ned gennem en molersgrav og en slugt, en skovvej med violer og til Stenøre fra vest. På vej hjem kom vi forbi en vej, der hedder Pikhedevej, det morerde vi os noget over. Det flotte vejr fortsatte, og det nød vi i bådens lune læ.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: